Palácio Nacional de Sintra – witte schoorstenen paleis

Midden in het centrum staat het Palácio Nacional de Sintra, een markant wit paleis met twee opvallende witte torens. Van de buitenkant merk je niet direct op dat het een paleis is, zeker als je bedenkt welke paleizen je nog meer in de buurt van Sintra tegenkomt. Dit paleis heeft een sobere uitstraling maar het is zeker een bezoek waard!

Palácio Nacional de Sintra, voorkant

Het paleis is gebouwd op en om de ruïne van een Moors kasteel. Daarvan zijn vele invloeden meegenomen in de zowel de bouwstijl als ook in het interieur. Het paleis kenmerkt zich door de 2 witte schoorstenen van 33 meter hoog. Door de sobere uitstraling verwacht je niet dat de binnenkant vol met pracht en praal is.

Koninklijk zomerverblijf

Het paleis is gebouwd in de 14de eeuw en is lange tijd het zomerverblijf geweest van de Portugese koning. De koning was graag in dit paleis omdat het verkoeling bood voor de warme zomers in Lissabon.

Palácio Nacional de Sintra

Het paleis heeft vele eigenaren gehad, niet alleen de Portugese koningen maar ook Moorse overheersers die naast dit paleis een verdedigingswerk in de bergen heeft gebouwd: Castelo dos Mouros.

Onze tip: Koop een ticket vooraf, zodat je niet in de rij hoeft te staan. Je kan een kaartje hier kopen via getyourguide.com

Bezichtigen

Het paleis is erg mooi om te bezichtigen, maar als niet veel tijd hebt in Sintra sla het dan over. Je kan bijna alle kamers bezichtigen in het paleis, als laatste kom je uit in de keuken waar ook de schoorstenen zijn. Daar zal opvallen dat deze niet bedoeld waren voor de ventilatie van de keuken.

Hoe kom je bij Palácio Nacional de Sintra

Adres:Largo Rainha Dona Amélia, Sintra
Openingstijden: elke dag van 9:30 – 18:00 uur (laatste toegangskaarten worden om 17:30 uur verkocht).
Auto: IC19 (vanuit Lissabon), IC30 (vanuit Mafra).
Openbaar vervoer: neem vanaf het station in Sintra, Scotturb bus 434 of 435, deze bussen gaan naar het paleis.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..