O Viriato – de huiskamer van Cascais

Restaurant O Viriato ligt een beetje uit de route als je een appartement of hotel hebt in het centrum van Cascais. Maar met een klim van ongeveer 8 minuten ben je er al en heb je keuze uit de lekkerste gerechten.
Restaurant O Viriato - ingang
O Viriato is een van onze vast prik als we in Cascais zijn om te lunchen of dineren. Het lijkt alsof de tijd stilstaat. Het maakt niet uit wanneer we komen, het voelt altijd als thuis komen.

Grote huiskamer

Wat gelijk opvalt bij binnenkomst is dat het zeker een typisch Portugees restaurant is met een traditionele kaart, maar er is geen felle tl-verlichting en ook staat de televisie niet aan.
Restaurant O Viriato - restaurant
foto: O Viriato

De bediening zijn mannen op leeftijd en doen hun uiterste best om het Portugees van een toerist te verstaan of zichzelf zo goed mogelijk uit te drukken in het Engels. Dit is een traditioneel Portugees restaurant, in de meest klassieke zin.

Heerlijk eten

Het gerecht dat ik hier altijd bestel is Carne de Porco Alentejana. Ik geloof dat het hier was dat ik dit gerecht voor het eerst in een restaurant kreeg. En eigenlijk wil ik nooit meer anders als ik bij een van de tafels hier aanschuif.
Restaurant O Viriato - carne de porco
De rest van de familie is wat diverser in hun keuze: bitoque en secreto porco, maar ook de omelet en garnalen zijn hier heerlijk. De huisgemaakte sardine paté en het brood en boter dat je vooraf op tafel krijgt zijn allemaal erg smakelijk.

Heb je na al het heerlijke eten nog plek voor een dessert dan raden wij zeker de mousse de chocolate en Bolo de Bolacha aan. Die zijn werkelijk fantastisch.
Restaurant O Viriato - bolo de bolancha
Reken op gemiddeld €15 per persoon voor een hoofdgerecht inclusief dessert, wijn en koffie.

Waar vind je O Viriato

Adres: Av. Vasco da Gama 34, Cascais
Openingstijden: elke dag behalve woensdag 12:00 – 15:30 uur en 19:00 – 23:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..