Reis naar de prehistorie: ontdek het Lourinhã Dino Park! – een echt gezinsuitje!

We ontdekken graag nieuwe plekken met de kinderen – besloten we een bezoek te brengen aan het Lourinhã Dino Park. Onze jongste had net op school het Dino thema, wat super goed uitkwam bij het bezoeken van dit Dinopark. Niet meer dan een uur rijden stapten wij de poorten van het park binnen, klaar om nog meer dino’s te ontdekken.

Het avontuur begint al bij de ingang, waar een klein museum je verwelkomt met interessante tentoonstellingen over de prehistorie, vanuit daar loop je naar de bossen. Vanaf het moment dat wij (2 volwassenen en 2 kinderen van 8 en 5 jaar oud) het park betrad, werden vooral de kinderen overweldigd door de grootsheid van de levensgrote dinosaurussen die voor ons opdoemden. Met open mond bewonderde onze kleuter de indrukwekkende replica’s van de T-Rex en de Brachiosaurus, die zo levensecht leken dat het leek alsof ze elk moment tot leven konden komen.

Verdwaal in de Wereld van de Dinosaurussen bij het Lourinhã Dino Park!

Niet alleen de levensechte dino’s wisten de kinderen te boeien, maar het park bood ook een schat aan educatieve informatie over deze prehistorische wezens, beschikbaar in zowel het Portugees als het Engels. Interactieve displays en boeiende exposities namen de kinderen mee op een reis door de evolutie van de dinosaurussen. In het park kun je verschillende routes volgen die verschillende perioden uit het dinotijdperk verbeelden. Elke route biedt unieke inzichten in de wereld van dinosaurussen, met verschillende soorten die passen bij het specifieke tijdperk. Terwijl je van het ene tijdperk naar het andere wandelt, kunnen kinderen genieten van de speeltuin langs de paden, waar ze zich kunnen vermaken op kleine speeltoestellen. Bovendien biedt het park een scala aan leuke activiteiten, zoals het opgraven van haaientanden in een zandbak en diverse betaalde activiteiten, die een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin garanderen.

Voor een gemakkelijke reis naar het Lourinhã Dino Park raden we aan om een auto te huren.

Dino-Avonturen Galore!

Je kunt deel nemen aan verschillende activiteiten die werden aangeboden in het park. Van het opgraven van fossielen tot het ‘uitbroeden’ van dino-eieren, er was altijd iets nieuws en spannends te beleven. Ik voelde me als een echte ontdekkingsreiziger, klaar om nieuwe mysteries uit het verleden te ontrafelen.

Wij waren bijna 3 uur in het Park – daar zat een bezoek aan de grote speeltuin op het einde ook bij. Als je op zoek bent naar een avontuurlijke ervaring tijdens je stedentrip naar Lissabon, dan raadt We Heart Lisbon het Lourinhã Dino Park van harte aanbevelen. Het is een reis terug in de tijd die je niet zo snel vergeet!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..