Historisch centrum van Sintra

Het historisch centrum van Sintra is niet zo groot en in de hoogseizoenen erg toeristisch, maar zeker de moeite waard voor een bezoek aan deze mooie stad.
Sintra vanaf miradouro

Het oude centrum bestaat uit een aantal smalle straatjes die je de berg op kan lopen (en natuurlijk weer naar beneden), Sintra is tegen een berg aangebouwd. De stad leent zich voor mooie fotomo’s, waar je ook kijkt er is altijd wel iets om op de foto te zetten.
Historisch centrum van Sintra
Rua das Padeiras heeft veel zijsteegjes die je in kan lopen om de stad te ontdekken, als je de tijd hebt ga dan fijn ronddwalen in het historische hart.

Er zijn in dit deel van de stad veel eetgelegenheden, maar wil je met de echte Portugese keuken in aanraking komen dan raad ik je aan om niet in het centrum te eten. De portie zijn klein tot matig en de smaak is aangepast, niet zo specifiek als de typische Portugese keuken kan zijn.

Bezienswaardigheden

Palácio Nacional de Sintra

Palácio Nacional de Sintra
Het hart van het historisch centrum is Palácio Nacional de Sintra, een Moors paleis met twee opvallende witte schoorstenen die vanaf veel plekken in de stad zichtbaar is. Vanaf daar loopt je via Praça Republica richting Rua das Padeiras waar vele (toeristische) winkels zijn met Portugese producten.

Meer over Palácio Nacional de Sintra »


Eten en drinken

Piriquita

Heb je zin in een snack of iets zoetigs ga dan naar Piriquita – een bakkerij in Rua das Padeiras. Ik heb het al eerder geschreven, maar Portugal heeft de beste bakkers. Vele (kleine) dorpen en/of steden hebben hun eigen dessert of traditionele zoetigheid.
Bakkerij Casa Piriquita in Sintra
Zo ook Sintra, met Travesseiros hebben. Dit gebakje gemaakt van bladerdeeg met daarbinnen amandelcreme. Het is lastig te beschrijven hoe dit smaakt –het is heerlijk. Dus als je in Sintra bent ga vooral een Travesseiros kopen. Omdat de bakker ze zelf maakt in de bakkerij, zijn de gebakjes vaak nog warm en erg knapperig om te eten.

Vergeet ook niet om een rol queijadas (zoete kaaskoekjes) mee te nemen als de bij de bakker bent.

Meer over Piriquita »


Ginjinha

Zoals er in Lissabon vanuit een kleine winkel Ginjinha wordt verkocht, zijn er in Sintra winkels (met te dure spullen) omheen gebouwd. Je kan in een aantal winkels ginja of Ginjinha uit een chocolade cupje drinken. Heb je zin in een shot, loopt dan de Rua das Padeiras uit en kies je favoriete winkel uit waar ze een Ginja short verkopen.

Ginja Sintra
Eenmaal de heuvel opgelopen – wanneer je Rua das Padeiras uitloopt, kun je links afslaan om de miradouro, het uitkijkpunt, van Sintra op te zoeken. Loopt de Rua Ferria in tot aan restaurante Miradouro. Een smal steegje brengt je bij een klein maar mooi uitkijkpunt.

VVV Sintra

Loop je vanuit Praça República rechtdoor richting Rua Gil. Vicente dan kom je bij Ask me Sintra, de VVV van Sintra en omgeving, hier kan je informatie krijgen over de busdiensten, wandelingen en bezienswaardigheden in en rond Sintra.
Ask me Sintra vvv
Loop je langs Ask Me Sintra richting Rua Barbosa Do Bocage, dan kom je bij Quinta da Regaleira, dat net buiten het centrum ligt op ongeveer 15 minuten lopen.

Ready, set, go walking

Veel wandeltochten starten vanuit het historisch centrum richting de Pena. Het is zeker de moeite waard om een wandeltocht te maken. Wil je meerdere bezienswaardigheden aandoen, dan is het verstandig om vroeg te starten en rond het middaguur in de Pena te picknicken of een bezoek te brengen aan Castelo dos Mouros of Palácio Nacional de Pena.

Palácio National da Pena, Sintra

Via deze site heb je een goed overzicht van de wandelingen die er zijn. Van het centrum naar Palácio Nacional de Pena is het ongeveer 6.5 km lopen, je kunt er voor kiezen om de bus 434 naar het paleis te nemen,om vervolgens vanaf het paleis terug naar het centrum te wandelen. Geloof me, dit is een heel comfortabele optie. Het is heerlijk om door de bossen te lopen en je hoeft er echt geen ervaren wandelaar voor te zijn. Wat mij altijd nekt is dat laatste stuk naar het paleis (als je dus al in de tuinen bent), kies voor gemak en loop van het paleis naar het centrum. Kies voor ultiem gemak en neem de bus terug, of kom met de auto.

Parkeren in Sintra

In het centrum is weinig parkeergelegenheid, maar bij Rua Guilherme Gomes Fernandes is er een grote (onbewaakte) parkeerplaats. Het is prima om hier je auto te parkeren, maar laat geen waardevolle spullen achter in de auto.

Zet je navigatie aan om hier te komen, sinds 2018 is het historische centrum autoluw. Het is heel fijn als je de stad bezoekt als voetganger, maar het is een uitdaging als je met de auto naar Sintra wilt komen.

Dichtbij het historische centrum is er bijna geen parkeerplek, kom je met de auto naar Sintra. Wees verstandig en parkeer de auto bij het station: Parque de Estacionamento. Het parkeren is gratis en er is altijd wel plek.

Ga je op straat parkeren in Sintra, zorg dat je voldoende muntgeld bij je hebt! De automaten accepteren geen bankkaart en/of papiergeld.

Het parkeren in Sintra is goedkoop. In het hoogseizoen kost een uur parkeren 0,80 eurocent, in het laagseizoen is het 0,50 eurocent (prijzen maart 2018).

Vanuit het station naar het historisch centrum

Het historisch centrum heeft geen station, dit ligt in het nieuwe deel van Sintra. Het is ongeveer een kwartier lopen. Je kan op verschillende manieren lopen: via Volta Duche (de hoofdweg) of via Rua Guilherme Gomes Fernandes – dan loop je binnendoor.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..