Castelo dos Mouros – moors kasteel in Sintra

Trek je wandelschoenen maar aan voor een mooie tocht door de Serra de Sintra naar Castelo dos Mouros (morenkasteel). Vanaf het centrum van Sintra is het ongeveer 45 minuten omhoog lopen (3,5 km). Als je hier niet zoveel zin in hebt, dan kun je altijd met de bus of auto naar het kasteel.
Castelo do Mouros

In de 8e eeuw veroverden de Moren het Iberische Schiereiland, de bergrug van Sintra lag strategisch om de veroveringen te verdedigen. Om deze reden is in de 9e en 10de eeuw een kasteel gebouw: Castelo dos Mouros.

Uitzicht Castelo dos Mouros, Sintra

Wanneer je zelf een bezoek brengt aan het gebied en Castelo dos Mouros, dan begrijp je gelijk wat er bedoeld wordt. Vanaf het kasteel heb je een panoramisch en weids uitzicht over de hele omgeving. Bij helder weer kan je soms wel meer dan 40 kilometer ver kijken.

Onze tip: Koop een ticket vooraf voor Castelo dos Mouros, zodat je niet in de rij hoeft te staan. Je kan een kaartje hier kopen via getyourguide.nl

Weidse uitzichten

Castelo dos Mouros is een ruïne waar je langs de muren van de kasteel kunt genieten van het uitzicht van de Serra de Sintra. De muren zijn in totaal 450 meter lang en gaan van laag naar heel hoog met de diverse uitkijktorens. De ruïne is al spectaculair, maar het uitzicht dat je bij elke uitkijkpunt hebt is prachtig.

Castelo dos mouros ingang

Aan de oostkant ligt Lissabon, naar het westen kijk je uit op de Atlantische oceaan en de noordkant kijkt uit op Sintra. De grootste toren is de Torre Real en is te bereiken via een trap met 500 treden.

Uitzicht vanaf Castelo dos Mouros bij Sintra

Het kasteel

Je komt het kasteel binnen door de hoefijzerbogen poort, binnenin staan nog muren van een ingestorte kerk. Omdat het gebied in de 12e eeuw werd heroverd heeft het Moorse kasteel een kerk en een kapel. Hieronder is ook een graftombe te bezichtigen. Op de binnenplaats is een klein cafétje waar ze lekkere koffie verkopen. Ook is er een toilet.

Castelo dos mouros pena paleis

Heb je hoogtevrees? Ook dan is het goed te doen om Castelo dos Mouros te bezoeken, Omdat je van hoog-laag-hoog aan het lopen bent, heb je niet altijd door dat je opeens heel erg hoog bent en omdat het uitzicht heel erg weids is, heb ik niet zo door dat ik zo hoog ben.

Ga je met kinderen naar Castelo dos Mouros dan is het handig als ze een beetje kunnen lopen. Het is niet aan te raden om met een buggy naar binnen te gaan. Zorg dat je een draagzak of een kinderdrager hebt zodat je langs de muren van het uitzicht kan genieten.

Hoe kom je bij Castelo dos Mouros

Adres: 2710-609, Sintra
Openingstijden: elke dag (behalve 25 december en 1 januari) van 10:00 – 18:00 uur (laatste toegangskaarten worden om 17:00 uur verkocht).
Auto: neem je de IC16 (vanuit Lissabon) afrit 8 naar Sintra en volg daarna de bordjes.
N9 (vanuit Mafra) en neem de afslag naar de N116 richting Sintra. Volg daarna de bordjes.
Openbaar vervoer: neem vanaf elk station in Sintra, Scotturb bus 434.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..