Café Saudade – favoriete theehuis in Sintra

Waar vroeger een bakker zat die overheerlijke queijadas bakte, zit nu Café Saudade.
Wanneer je vanaf het treinstation naar het historisch centrum van Sintra loopt, kom je langs Café Saudade.

Cafe Saudade ingang

Café Saudade is één van onze favoriete theehuizen. Vaak zie je mensen voor het raam zitten met een heerlijk broodje of een stuk taart, de verleiding is dan groot om meteen naar binnen te gaan.

Knus theehuis met vele ruimtes

Maar Café Saudade is meer dan alleen lekker eten. Het is een leuk café om je dag te beginnen of af te sluiten.

Cafe Saudade kijkje in de keuken

Wanneer je bij Café Saudade binnenstapt, lijkt het net of je in een huiskamer terecht komt. Er zijn verschillende hoekjes met tafels. Er is zelfs een ruimte met alleen een tafel en 8 stoelen erin. Ideaal voor als je met een groter gezelschap bent en wat meer privacy wilt hebben.

Cafe Saudade achterkamer

Rustieke inrichting

Café Saudade bevindt zich in een oud gebouw dat typerend is voor Sintra. De inrichting is rustiek en herinnert je eraan dat het een oud gebouw is. De vloer is gemaakt van mozaïeken en het plafond is een waar kunstwerk.

Cafe Saudade zijkamer

Dit plafond is gemaakt door dezelfde kunstenaar die ook het stadhuis van Sintra heeft ontworpen. Opvallend aan het plafond is de fresco van de god Mercurius met zijn mercuriusstaf met het logo van Queijadas da Mathilde: de ster.

De zwaluwen en de bloemen symboliseren de lente en een nieuw begin.

Cafe Saudade plafond

Voor de speurneuzen onder ons, in de hoeken van het plafond staat een woord, kan jij de letters vinden en het woord raden?

Ontbijt, brunch of lunch

Het eten bij Café Saudade is erg smakelijk. De taarten zijn zelf gebakken of komen van een bakker in de buurt. Het brood is vers en bij sommige broodjes serveren ze brood uit de Azoren (heel smakelijk!), dit staat op de kaart aangegeven.

Cafe Saudade bestelling

Bestel je een scone, bereid je dan voor op een gigantisch formaat. De scone XL kan je makkelijk met je tafelgenoot delen.

Naast de scones en broodjes staan er verschillende taarten in de vitrine, maar ze hebben ook croissants, toast, salades, yoghurt en nog veel meer lekkers.

Cafe Saudade taarten

Wij hadden bij Café Saudade een uitgebreid ontbijt, een pastel de nata kon natuurlijk niet uitblijven – het smaakte heerlijk.

Kindvriendelijk

Café Saudade heeft geen apart kindermenu maar op de menukaart kom je genoeg tegen wat een kind ook heel lekker vindt.

Cafe Saudade spelen voor kinderen

In de ruimte bij binnenkomst staat speelgoed, je kindje kan spelen en jij kan genieten van al het lekkers.

Vergeet je kind vooral niet mee te nemen naar de ruimte bij de toiletten. Dit is de ruimte waar vroeger werd gewassen en heeft daarom verschillende bassins. Onze peuter was hier eindeloos haar onzichtbare kleding aan het wassen!

Fijn personeel

De service is erg vriendelijk en efficiënt. Wij waren daar op een regenachtige dag, en na het afrekenen wilde we nog even wachten totdat de bui voorbij was. Ook al was het erg druk met mensen die waarschijnlijk onder het genot van een kop koffie wilden schuilen voor de regen, we werden niet weggekeken en konden rustig met de hele familie blijven zitten.

Zit je helemaal vol van al het lekkere eten bij Café Saudade, dan is een wandeling in Parque da Liberdade een goed idee.

Waar vind je Café Saudade

Café Saudade is minder dan 5 minuten lopen vanaf station Sintra.
Adres: Av. Doutor Miguel Bombarda, nº6, Sintra
Openingstijden:: elke dag 08:30 – 20:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..