Cabo da Roca – maximaal westwaarts

Vanaf 140 meter hoogte kan je genieten van het panoramische uitzicht, van de Serra de Sintra en de Atlantische Oceaan. De beste tijd om naar Cabo da Roca te gaan is om de zonsondergang te zien. Een bezoek aan het meest westelijke puntje van (het vasteland van) Europa is goed te combineren met een dagtrip naar Sintra en omgeving. Heb je een hoed of een pet op, zet het vast als de Cabo da Roca bezoekt, het waait hier bijna altijd!

Monument bij Cabo da Roca

Bij Cabo da Roca, wat letterlijk rots kaap betekend, zijn altijd wel (veel) toeristen op deze plek, maar dat lijkt (gelukkig) nooit zo. Er is een grote parkeerplaats, restaurant/souvenirwinkel en een postkantoor. Op het postkantoor kan je een certificaat kopen en als souvenir mee naar huis nemen.

Cabo da Roca en bezienswaardigheden

De vuurtoren uit 1722: Farol do Cabo da Roca was de eerste echt Portugese vuurtoren, veelal werden in het verleden vuurtoren in of op reeds bestaande gebouwen geplaatst.
Op de kop van de kaap staat een stenen monument met een kruis erboven op. De inscriptie op de zijkant is een bekende quote van de Portugese dichter Luís de Camões: “Onde a terra se acaba e o mar começa” (hier eindigt het land en begint de zee).

Cabo da Roca sunset

Wil je voor of na je bezoek nog iets eten of drinken dan raden wij Moinho Dom Quixote aan. Dit restaurant heeft diverse terrasjes waar je ook alleen wat kan drinken. Het uitzicht is prachtig, echt een aanrader om hier heen te gaan.

Bereikbaarheid per auto

Cabo da Roca ligt ongeveer 30 KM ten westen van Lissabon en is goed te bereiken via de N247. De weg naar Cabo da Roca gaat door het dorp Azóia, dat het meest westelijke dorpje het van Europese vasteland is.

Bereikbaarheid per bus

Bus 403 rijdt tussen Sintra en Cascais en stopt bij Cabo da Roca. Vanaf beide steden kun je er via deze lijn komen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..