Brewpub HopSin Colares: bier met een uitzicht

Een dag of twee nadat we in Lissabon waren wezen buurten bij microbrouwerij Dois Corvos, kwamen we erachter dat er uitgerekend in Colares, op minder dan 10 minuten lopen van ons vaste adres in de regio Lissabon, sinds juli 2019 een nieuwe biertent bestaat: HopSin Brewpub.

Hopsin - entree

Hartje Colares

Direct naast de Adega Regional de Colares, in het gebouw van de oude tramremise, heeft brouwer en initiatiefnemer Sergió Pardal een bijzonder interessante plek weten te creëren. Het begint al met het pand zelf: de rails loopt dwars door de ruimte waar de ketels staan.

hopsin - ketels

Sterker nog, omdat het gebouwtje vroeger ook een functie als postkantoor had en in de jaren 30 een centrale rol bekleedde in het verzenden van geld en goederen naar Portugezen die naar Brazilië waren getogen, komt dit pand compleet met een eigen kluis! Wat er in zit weet niemand, de code is onbekend.
Hopsin - ingang

Nieuwe thuis van brouwerij MAG8

BrewPub HopSin is eigenlijk het verlengstuk van MAG8, de kleine brouwerij van Sergió en zijn compagnon José. Zij begonnen in 2017 in Sintra met het maken van bier op kleine schaal, onder de naam MAG8 (op z’n Portugees spreek je dit uit als Magoito, wat de naam is van het kleine dorpje waar Sergió vandaan komt, zo’n 20 km van Sintra). Een handvol Home Brew awards en een aantal collaborations verder werd het tijd om de volgende stap te zetten en verhuisde brouwerij MAG8 naar deze nieuwe plek in Colares.
Hopsin - biermenu

Immens dakterras

Sergió leidt ons rond in het gebouw en vertelt over de functies die het vroeger had, van wachtkamer tot postkantoor tot doorvoer van de druiven van de naastgelegen adega, via het trammetje, naar Sintra. Want het trammetje van Sintra naar Praia das Maças loopt direct langs de Brewpub, de halte Banzão zit letterlijk naast de ingang.
Hopsin - tram
Na een korte tour verklapt Sergió dat hij ook nog eens een dakterras mag runnen, over de hele oppervlakte van het dak! Hij heeft de helft op dit moment in gebruik als terras. Of we even willen kijken? Nou, reken maar! Hij neemt ons mee de trap op en we zien een fantastisch ruim dakterras, bekleed met kunstgras en met een paar biertafels. En het klapstuk: een fantastisch uitzicht over Colares en uiteraard een grandioze blik op Palácio da Pena.
Hopsin - dakterras
Een fijne bijkomstigheid is dat het dakterras groot genoeg is voor onze peuter en kleuter om rond te rennen en te spelen.

Heerlijke New England IPA

Uiteraard namen we ook wat biertjes om te proeven. Een flight van 5 kleine glaasjes kost je hier €9, meer dan redelijk dus. We namen de local favorite, de Seteais New England IPA, en vulden dat aan met de Colares Pale Ale, hun Wheat Ale, een Black IPA en hun Patersbier. Allemaal MAG8 producten (of collaboraties) en stuk voor stuk prima biertjes, waarbij de Seteais NEIPA en de Black IPA wedijveren om de titel van beste biertje van de middag.
Hopsin - bier

Mooie toekomst

Het is bijzonder verfrissend om te zien dat een ondernemer als Sergio het aandurft om in Colares een brewpub te beginnen. Met zijn achtergrond in marketing, de prachtige locatie naast de Adega Regional en pal aan het toeristische tramlijntje tussen Sintra en Maças, heb ik er alle vertrouwen in dat Brewpub HopSin een mooie toekomst tegemoet gaat.

Waar vind je Brewpub HopSin

Adres: Av. do Atlântico 1, Colares
Openingstijden: vrijdag t/m zondag: 16:00 – 00:00 | maandag t/m woensdag gesloten

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..