Boca do Inferno – zeegeweld in Cascais

Boca do Inferno (mond van de hel) is een klif / rotspartij net buiten het centrum van Cascais. De naam is mede te danken aan de vorm van de klif (een kleine grot die is ontstaan door een natuurlijke instorting van de rots) en het dreunende geluid dat de Atlantische oceaan maakt wanneer het water in de kloof (van de klif) komt.

Boca do Inferno laag water

Vooral in de wintermaanden stroomt het water met volle kracht in de kloof, wat een donderend geluid geeft. In de zomer spat het water in de open grot en heeft het niet zoveel kabaal.

Gevormd door erosie

Boca do Inferno is gevormd door erosie in de rotswand, zo vormde zich een grot in de klif. Je moet je voorstellen dat het lijkt alsof het dak van de klif is ingestort, waardoor deze ruimte ontstaan is.

Boca do Inferno hoog water

Ben je in de buurt of verblijf je in Cascais? Dan is een bezoek aan Boca do Inferno een leuk uitstapje. Elke golf wordt op een andere manier door de Boca verwerkt. Voor je het weet ben je al snel 30 minuten aan het kijken naar dit fascinerende natuurgeweld.

Eten met gedreun van de zee

Restaurant Mar do Inferno serveert traditionele gerechten. Er zijn ook cafe’s bij de Boca waar je een snack kan nemen en buiten kan zitten.

Mar do INferno - restaurant
Ook zijn er openbare toiletten aanwezig.

Hoe kom je bij Boca do Inferno

Vanaf het station van Cascais is het ongeveer 20 minuten lopen (2 km), hier start ook het fietspad richting Praia do Guincho. Vanuit het centrum loopt je via Avenue Rei Humberto II de Italia langs de Marina de Cascais, waar je de kustlijn volgt.

Boca do Inferno is vrij te bezichtigen op elk moment van de dag.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..