Almada

Na minder dan 10 minuten varen met de pont vanaf Cais de Sodré ben je in de stad Almada. Je meert aan bij Cacilhas en komt gelijk uit op een gezellig pleintje met wat leuke restaurantjes. En check out that view van Lissabon!

Uitzicht op Lissabon vanuit Almada, Lissabon

Natuurlijk kun je ook gewoon met je huurauto naar Almada. Neem daarvoor de Ponte 25 de Abril zuidwaarts, volg de borden A2 Sul. Liever met de trein? Kan ook. Neem de Fertagus richting Setubal en stap uit bij Pragal.

Bezienswaardigheden Almada

Almada is zeker niet zo rijkelijk bedeeld met bezienswaardigheden als Lissabon. Toch is er van alles te zien wat de moeite waard is!

Graffiti

Graffiti en street art oin Almada, Lissabon
Het zal je al snel duidelijk worden dat dit gebied aan de oevers van de Taag vroeger vooral klein-industriëel was: ten westen van de haven Cacilhas loop je op de kade langs eindeloze rijen verlaten en vooral vervallen pandjes. Dat heeft al iets urban exploring-achtigs, maar wacht maar tot je de graffiti en street-art ziet. Die is soms echt spectaculair!

Uitzicht Cristo Rei

Het grote Christusbeeld Cristo Rei, dat uitkijkt over Lissabon mag natuurlijk niet ontbreken op je to-do lijstje voor Almada. Het imposante beeld zelf, maar zeker ook de utizichten over de rivier en de stad!

Blik vanaf de kade

Je hoeft eigenlijk niet eens zover te lopen voor mooie uitzichten. Gewoon vanaf de kade van de Taag is het aanzicht van Lissabon spectaculair!

Lunchtip: Ponto Final

Ben je in Almada, ga dan zeker lunchen of dineren bij Ponto Final. Heerlijk knus restaurantje met een terras meteen aan de kade van de Taag. En het eten is er voortreffelijk!