MAAT – Museum of Art, Architecture and Technology

Het museum MAAT, wat staat voor Museum of Art, Architecture and Technology is een echt eyecatcher langs de Taag.

MAAT - Museum of Art, Architecture and Technology in Lissabon

Jongste telg aan de oever van de Taag

Al een aantal jaren wordt er hard gewerkt om de oever van de Taag aantrekkelijk te maken om een (mid)dag te besteden. Dat is zeker gelukt! Eerst was er de upgrade bij station Cais de Sodré, dat nu een aantrekkelijke boulevard is om vanuit het station naar Praça Do Comercio te lopen, zodat je langs de oever van de Taag heerlijk kunt genieten van het uitzicht en de zon.

Doca de Santo Amoro is een complex van oude havenloodsen dat is getransformeerd tot een van de meest gewilde uitgaansplekken in Lissabon na een grondige renovatie

Voorkant museum MAAT Lissabon

Zo ook is MAAT een goede en mooie toevoeging voor de oever van Lissabon. Het is een opvallende, moderne verschijning in één van de historische wijken van Lissabon, Belém.

MAAT past perfect in de omgeving

Het gebouw ziet er fantastisch uit en door de organische vormen steekt het enorme witte gebouw niet af maar gaat het natuurlijk op in de omgeving. De gevel van het museum bestaat uit tegels die spelen met licht en schaduw. Wanneer je van een afstandje kijkt naar de gevel kun je opmerken dat de textuur geïnspireerd is op de Portugese traditie van tegeltjes, azulejos, waar veel gebruik gemaakt wordt van keramiek. Het gebouw leent zich dan ook bij uitstek voor mooie foto’s met als achtergrond Ponte 25 Abril en de Taag.

MAAT - Museum of Art, Architecture and Technology met de Ponte de 25 Abril op de achtergrond

De collectie

MAAT is een combinatie van oud en nieuw – het museum wordt gedeeltelijk gehuisvest in de gerenoveerde krachtcentrale naast de ingang van MAAT. Ons is verteld door locals dat de buitenkant fascinerender is dan de wisselende collecte – daarom hebben we deze keer niet de moeite genomen om naar binnen te gaan. Het feit dat het museum pas om 12:00 uur opengaat hielp niet mee: wij waren er rond half elf.

Het dak geeft een mooi uitzicht over de Taag, het is makkelijk te belopen (zonder kinderwagen). In de zomer is het dan ook niet raar dat dit een nieuwe ontmoetingsplaats is voor locals om te genieten van het mooie weer.

Hoe kom je bij MAAT

Adres: Avenida Brasilia, Alcântara
Openingstijden: Elke dag geopend (behalve dinsdag) van 12:00 – 20:00 uur (kom dus niet te vroeg!)
Trein: Linha de Cascais vanuit Cais do Sodré. Bij Halte Belem uitstappen en vanaf hier nog 5 minuten lopen.
Lopen: vanuit het centrum kun je lopend naar MAAT, vanaf Cais do Sodré is het langs de oever van de Taag lopen tot je bij MAAT bent. Houd er wel rekening mee dat deze wandeling zo’n 5 km is.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..