Frida Kahlo – meer dan een tentoonstelling

**helaas is de tentoonstelling verlopen. Er kunnen geen kaarten meer gekocht worden **

In het mooie Mãe d’Agua is tot eind 2023 een tentoonstelling te zien over het leven van Frida Kahlo. Frida Kahlo, de biografie is meer dan een tentoonstelling. Het is een combinatie van fysieke en digitale beleving die een meeslepend en emotionele reis door het leven van de meest invloedrijke kunstenaars allertijden.

frida kahlo binnenkomst
frida kahlo kleding 1 1

Visueel met kleuren
Bij binnenkomst ervaar je gelijk hoe het leven van Frido Kahlo is geweest. De tentoonstelling gaat niet over haar kunstwerken, maar is een echte biografie over haar leven vol met tegenslagen. In het eerste deel van de tentoonstelling kom je veel oude video’s en foto’s tegen en worden er met lichtinstallaties momenten uit haar leven getoond.

Het dansen op de bloemen is erg goed en mooi gedaan, alle visuele speelse elementen maakt het ook heel leuk voor kinderen. Onze 5- en 8-jarige dochters hebben genoten en waren erg onder de indruk van haar leven en haar kunstwerken.

Al overtuigd? Koop je kaartje voor Frida Kahlo dan meteen online bij GetYourGuide.nl .

Het tweede deel van het bezoek kom je in een tent waar je een VR-bril op krijgt, dit onderdeel is een van onze hoogtepunten geweest. In een video van 9 minuten word je een onderdeel in de kunstwerken van Frida. Een echte beleving als je het ons vraagt, we moesten soms echt even kijken of we nog wel op een kruk zaten en niet op een bed in de lucht aan het vliegen waren.

Nog een hoogtepunt was de video die getoond werd bij de fontein van Mãe d’Agua. Zonder tentoonstelling is dit al een prachtige plek om te zijn, stel je eens voor als er dan ook nog een video over alle wanden van het gebouw wordt getoond.

Leuk met kinderen
Je kan er dansen op en met bloemen via een visuele spiegelbox, een unieke beleving met een VR-bril, kleurplaat inkleuren en projecteren in de tentoonstelling ruimte, dansen bij de fontein en jezelf als Frido Kahlo kunstwerk laten vereeuwigen. Er is zoveel leuks om te doen met kinderen vanaf een jaar of 5. Na de tentoonstelling werd er thuis vele kunstwerken van Frida nagemaakt inclusief vele zelfportretten.

Reserveren is een must

Het is echt verstandig om te reserveren als je naar deze tentoonstelling wilt gaan, er zijn maar een beperkt aantal kaarten per tijdslot beschikbaar. Als je bij het museum bent geweest, snap je ook waarom. Het is zo wijds opgezet, dat je niet een idee hebt dat er meerdere mensen met jou het museum bezoeken.

Waar vind je de tentoonstelling van Frido Kahlo

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..