Lissabon met kinderen – waar moet je overnachten?

Er is veel keuze om te verblijven in Lissabon met kinderen, voor elk budget is er een mogelijkheid. Verblijf je kort in Lissabon – 3-4 dagen – dan is het aan te raden om in het centrum (of vlakbij) een accommodatie te zoeken. Blijf je langer in Lissabon, dan is het fijn om buiten Lissabon iets te huren, zoals in Cascais of Sintra. De treinverbinding tussen Cascais en Lissabon is goed en kort. Als je een auto huurt dan is Sintra (en omgeving) een goede optie.

Hotels in Lissabon bij Rossio

Accomodatie in Lissabon

Wanneer je met kinderen in Lissabon zelf wilt verblijven dan raad ik je aan om net buiten het centrum een accommodatie te zoeken. Denk dan vooral aan wijken als Estrela, Príncipe Real en Campo de Ourique. Deze wijken liggen op loopafstand van het centrum maar hebben vaak meer ruimte, een keur aan kindvriendelijke parken en goede verbindingen naar het centrum. Vergeet niet om op airbnb.nl te kijken voor een appartement in één van deze wijken.

Accomodatie buiten Lissabon

Kies je ervoor om buiten de stad te gaan zitten met je gezin, bedenk dan vooral wat je het liefst in de buurt wilt hebben. Kies je voor strand op loopafstand, dan is Cascais of één van de buitenwijken van Lissabon, zoals Oeiras en Carcavelos, een slimme keuze. Al die plaatsen zijn ook prima met de trein te bereiken.

Wil je liever wat avontuur en natuur, ga dan eens in Sintra of Colares en omgeving kijken voor een accommodatie. De natuur is hier wat ruiger en je hebt een aantal heel fraaie kastelen en spannende quinta’s in de buurt!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..