Lissabon met kinderen – uit eten

In de meeste Portugese restaurants zijn kinderen meer dan welkom, maar denk niet dat er veel faciliteiten voor de kinderen zijn, zoals kindermenu’s en speelruimte. Toch is het hartstikke leuk om je kinderen mee te nemen naar een restaurant. Het personeel vindt het vaak prachtig en er zijn wel degelijk mogelijkheden als je er naar vraagt.

Uit eten met kinderen in Lissabon

Meia dose

De porties in Portugal zijn over het algemeen groot, je kan makkelijk jouw gerecht delen met je kind. Gegarandeerd dat daarna iedereen zijn of haar buikje vol heeft. Je kunt er ook voor kiezen om een meia dose (halve porties) voor je kind te bestellen. Vaak zijn deze porties ook al erg groot, zeker als je niet in een toeristisch restaurant eet.

Voor mezelf bestel ik vaak meia dose en daar heb ik meer dan genoeg aan. Zelfs als je een meia dose met je kind deelt is dat voldoende. Het is vaak ook mogelijk om een omelet te bestellen en mocht je kind van kaas houden dan kan het zijn geluk niet op met de kaasjes die vooraf op tafel komen te staan.Eigen eten mee?

Heb je eigen eten mee voor je kind, dan maken restaurants daar vaak geen probleem van. Onze dochter eet met ons mee (zij is geen moeilijke eter), en wanneer de salgados (hartige pasteitjes) op tafel komen dan is ze helemaal verkocht.

Vaak kan je naar deze salgados vragen zoals Pastel Bacalhau (kabeljauwkoekjes), Chamussa (kip-kerrie pasteitje) en Croquete Vitela. Dat laatste is een vleeskroket; niet zoals wij ze kennen maar wel erg lekker!

Kinderstoel

Voor de kleintjes is er vaak een kinderstoel. Tegenwoordig zie je steeds vaker een IKEA kinderstoel maar de ouderwetse kinderstoelen die aan de tafel gehangen worden vind je nog vaak in traditionele restaurants.

Het ziet er spannender uit dan het is, onze peuter vindt het erg fijn om te zweven aan de tafel. Zorg wel dat er geen stoel onder wordt geschoven, voordat je het weet hangen ze half aan de tafel.

Onze dochter in een Portugese kinderstoel in een restaurant

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..