Lissabon met kinderen – onze favoriete speeltuinen

Zoals in de meeste grote steden wordt ook in Lissabon goed om de kleintjes gedacht. De meer dan 150 speeltuinen die je in de stad vindt zijn geschikt voor kinderen tussen de drie en negen jaar.

Speeltuin in Jardim da Estrela

De speeltuinen worden onderhouden door de gemeente en zijn vaak piekfijn in orde. Je komt zelden defecte speeltoestellen tegen. Wat erg fijn is aan de meeste speeltuinen in Lissabon is dat er een hek omheen staat. Mocht je kroost weg willen rennen dan moeten ze eerst het hek openen. Wil je weten of er een speeltuin in jouw buurt is, kijk dan op deze website (helaas zit er geen plattegrond bij maar Google Maps doet wonderen).

Dit zijn onze favoriete speeltuinen in de stad:

Rua de Santo Estêvão – Alfama

Rua de Santo Estêvão
Middenin Alfama ligt deze speeltuin in de straat Rua de Santo Estêvão. Het is niet heel groot maar wel met diverse speeltoestellen voor kleine en grote kinderen. De speeltuin ligt beschut, waardoor het heerlijk spelen is zonder volop in de zon te zijn.

Jardim da Praça Dom Luís – Cais do Sodré

Jardim Dom Luis - nieuwe speeltuin
De speeltuin in Jardim da Praça Dom Luís ligt tegenover Time-out Mercado da Ribeira.

Na (of voor) het bezoek aan de Mercado da Ribeira kunnen de kinderen hier spelen. Wil je alleen een kop koffie, in het park is er een quiosque (koffiebar). Vlakbij deze speeltuin is de opstap van de Ascensor da Bica (de kabeltram) van de wijk Cais do Sodré naar de wijken Bairro Alto en Chiado.Jardim da Estrela – Estrela

Speeltuin in Jardim da Estrela, Lissabon
Aan de oostkant van Jardim da Estrela is een riante en goed onderhouden speeltuin te vinden. Alle speeltoestellen zijn lekker stevig gemaakt en bieden voor alle kinderen genoeg plezier.

De bodembedekking is grind. Dat klinkt misschien raar maar het werkt heel goed. Ten eerste houdt het de honden voor een groot deel buiten de (afsluitbare) poort, ten tweede levert grind in verhouding best een zachte landing op, mocht een kindje onverhoopt toch uit een toestel vallen.

Meer over de speeltuin en Jardim da Estrela »

Parque Infantil do Alvito – Monsanto

Parque Infantil do Alvito - kind op voorgrond
Parque Infantil do Alvito is een speeltuin waar je je makkelijk een dag kunt vermaken, midden in de bossen van Lissabon vind je deze super grote speeltuin voor kinderen tussen de 1-12 jaar. Door de vele bankjes en picknicktafels (het is toegestaan om eigen eten mee te nemen) is dit een fijne plek om een dag(deel) door te brengen. Er is ook nog meer te zien en te doen in Monsanto. Meer weten over de speeltuin.

Meer over Parque Infantil do Alvito »

Campo das Cebolas – Alfama

Campo dos Cabolas - speeltuin
Campo das Cebolas is niet de meest spectaculaire speeltuin wat je kunt voorstellen voor je kinderen, maar het uitzicht is erg tof. Je kijkt uit op Alfama, vooral de torens van de kathedraal Sé de Lisboa is goed te zien vanaf deze speeltuin.

Meer over Campo das Cebolas »

Parque Infantil do Príncipe Real – Príncipe Real

Jardim Principe Real - speeltuin
De speeltuin Parque Infantil do Príncipe Real bevindt zich vlakbij alle toeristische bezienswaardigheden, maar ligt in de rustige wijk Príncipe Real. Zowel het park als de speeltuin zijn fijn om een aantal uur door te brengen.

Meer over de speeltuin en Parque Principe Real »

Speeltuinen buiten Lissabon

Verblijf je buiten Lissabon met kinderen, dan zijn onderstaande speeltuinen erg leuk om heen te gaan.

Parque Infantil do Bico – Sintra

Parque da Liberdade Sintra - speeltuin do Bico
Parque da Liberdade ligt in Sintra en is eigenlijk geen speeltuin maar zo voelt het wel, ook voor volwassenen. Er zijn geen speeltoestellen maar wel heel veel kleine paadjes waar je kan klimmen en klauteren en ondertussen ook van de natuur genieten. Richting het historisch centrum van Sintra zit aan het park een ‘echte’ speeltuin Parque Infantil do Bico.

Meer over de speeltuin en Parque da Liberdade »

Parque Marechal Carmona – Cascais

Parque Marechal Carmona - kinderspeeltuin
Het hele park Parque Marechal Carmona in Cascais is ingericht voor kinderen tussen de 1 en 12 jaar. Het hoogtepunt zijn de twee speeltuinen bij de grote weide met ligstoelen om in te zonnen.
Een speeltuin voor de allerkleinsten t/m 4 jaar en een wat uitdagender speeltuin voor de oudere kinderen t/m 12 jaar. Er is zoveel meer te zien in dit park.

Meer over de speeltuin en Parque Marechal Carmona »

Praia das Maçãs

Praia das macas - speeltuin
Bij de badplaats Praia das Maçãs ligt bijna aan het strand een speeltuin. Het is niet groot, maar in combinatie met het strand is het hier goed vertoeven.

Meer over de speeltuin en Praia das Maçās »

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..