Pavilhão do Conhecimento – wetenschap en avontuur voor jong en oud

pavilhão do conhecimento 001

Als je met je gezin op citytrip bent naar Lissabon en op zoek bent naar een educatieve en leuke ervaring voor je kinderen tussen 6 en 15 jaar, dan mag een bezoek aan het Pavilhão do Conhecimento (wetenschap museum) niet ontbreken.

Wetenschap op een speelse manier
In het hart van Parque das Nações ligt het Pavilhão do Conhecimento, een speels wetenschapsmuseum dat jong en oud zowel leert als vermaakt. Dit museum is slim ontworpen om nieuwsgierigheid aan te wakkeren en kinderen aan te moedigen om op een ontdekkingsreis te gaan door de fascinerende wereld van wetenschap. Na een hele middag daar doorgebracht te hebben met onze 4- en 8-jarige dochter, kunnen we met zekerheid zeggen dat het precies dat doet!

Bij binnenkomst in het museum word je meteen begroet door boeiende experimenten die de toon zetten voor je hele bezoek. Of het nu gaat om de indrukwekkende tafel, de interactieve robot, of het fascinerende gezichtsbedrog dat je zeker wilt vastleggen op camera, er is meteen iets leuks te ontdekken.

Tip: Maak je reis door Lissabon makkelijk en bereik snel het Pavilhão do Conhecimento door de Lisboa Card te kopen.

Kinderen als wetenschappers
Een van de hoogtepunten van het museum is de mogelijkheid voor kinderen om zelf te experimenteren en te leren over verschillende wetenschappelijke concepten. De interactieve tentoonstellingen dagen hen uit om na te denken, vragen te stellen en hands-on bezig te zijn met boeiende experimenten. Van natuurkunde tot biologie, het Pavilhão do Conhecimento biedt een breed scala aan activiteiten die de nieuwsgierigheid van jonge geesten prikkelen.

Of het nu gaat om het verkennen van de principes van zwaartekracht, het begrijpen van elektriciteit of het ontdekken van de mysteries van de natuur, er is voor elk wat wils. Het is een feestje om alle experimenten langs te lopen.

Welkom in het wetenschap circus!
Een absoluut hoogtepunt voor ons was de “Circus of Science Experience” – een ruimte waar de opwinding van een pretpark samensmelt met de magie van een circus! Er zijn talloze activiteiten hier die perfect zijn voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar oud. Denk aan het uitgroeien tot de sterkste bodybuilder, of het ervaren van hoe het is om als een heerlijk hapje op een fruitmand te liggen. Dansen op een speelse vloer en muur, bouwen aan een huis dat nooit af lijkt te komen, en zelfs liggen op een spijkerbed – het circus biedt een overvloed aan boeiende bezigheden. Het geliefde “onvoltooide huis” staat hier, voor bouwers onder ons die geen genoeg van bouwen krijgen.

pavilhão do conhecimento 002

Fietsen op grote hoogte over een stalen draad
Een absoluut hoogtepunt was de fietservaring, waarbij je op een hoogte van 5 meter over een stalen draad fietst. Deze fiets is helaas niet toegankelijk voor kinderen van 4 jaar, omdat ze te klein zijn. We hebben onze dochter beloofd snel terug te keren zodra haar benen een lengte van 65 cm bereiken. En ja, ze meet regelmatig haar benen in afwachting van dit avontuur!

Praktische informatie
Het Pavilhão do Conhecimento is gemakkelijk bereikbaar en biedt een boeiende ervaring voor gezinnen. Kom je met je familie, dan is het raadzaam om in het museum het ticket te kopen. Alleen aan de kassa bieden zij een familie ticket aan.
Een familieticket kost 30 euro voor 2 volwassenen en de kinderen (tot 17 jaar). Losse kaarten voor volwassenen kosten 14 euro en kinderen van 3-11 jaar kost 8 euro en van 12-17 jaar 9 euro. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag en biedt verschillende interactieve workshops en activiteiten gedurende de dag.

Kortom, als je een onvergetelijke en leerzame ervaring wilt toevoegen aan je verblijf in Lissabon, is een bezoek aan het Pavilhão do Conhecimento een absolute aanrader. Het is een perfecte bestemming om de wetenschappelijke nieuwsgierigheid van kinderen te stimuleren en tegelijkertijd een leuke en interactieve tijd te hebben in Lissabon. Het museum heeft ook een hele toffe winkel waar je leuke wetenschappelijke spellen kan kopen.

Koop je Lisboa Card hier

 
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..