Parque Infantil do Alvito – buitenspelen in Monsanto

Dit is zeker een van de gaafste speeltuin die we in Lissabon zijn tegengekomen: Parque Infantil do Alvito. Groot, schoon en voor alle leeftijden is er wat te doen.

Parque Infantil do Alvito - kind op voorgrond

De speeltuin ligt buiten het toeristisch centrum en is niet heel makkelijk te bereiken als je geen auto hebt. Maar omdat de speeltuin zo gaaf is en het bos – Monsanto – waar de speeltuin in ligt heerlijk verkoelend werkt, kan deze speeltuin niet ontbreken op onze website.

Uren speelplezier

Het zijn eigenlijk drie speeltuinen op verschillende hoogtes, met elkaar verbonden door trappen en een hellingbaan (handig voor de kinderwagen).

De speeltuinen zijn ingedeeld op leeftijd en de speeltoestellen zijn daar op aangepast. Bij binnenkomst vind je gelijk rechts het speeldeel voor kinderen van 1-12 jaar.

De speeltoestellen zijn wat lager, de schommels hebben korfjes waar het kindje in kan zitten.

De speeltuinen zijn op een slimme manier met elkaar verbonden. De middelste speeltuin is voor kinderen van 3 – 12 jaar en daar kom je via de trappen. Besluit je om weer terug te gaan naar de eerste speeltuin dan kan dat via een drietal glijbanen.

Parque Infantil do Alvito glijbanen

De hoogste speeltuin is voor kinderen van 4 – 12 jaar. Naast een heel tof piratenschip staan hier ook drie tenten waarin gespeeld kan worden.

Parque Infantil do Alvito piratenboot

Zachte landing

In plaats van stoeptegels is er gekozen voor rubberen tegels, waardoor het allemaal erg kindvriendelijk wordt. In de zomer gaan de glijbanen minder snel door de zon, maar op een regenachtige dag worden de glijbanen super snel en zijn de rubberen tegels fijn om op gelanceerd te worden.

Parque Infantil do Alvito midlevel

Faciliteiten

Ook de ouders hoeven zich niet te vervelen: er zijn vele picknicktafels waar je je meegebrachte broodjes kan opeten. Maar ook om je boek te lezen wanneer de kinderen aan het spelen zijn.

Om het terrein staat een groot hek, je kind kan niet ontsnappen tussen de bomen door.
Bij de entree is een klein hokje waar opzichters zijn, dus wanneer een kind alleen de speeltuin uitloopt wordt dit in de gaten gehouden.

Er zijn toiletten, deze zijn schoon maar erg simpel. Bij de vrouwen is er een mogelijkheid om baby’s te verschonen.

In de speeltuin is een klein barretje waar je een snack kan kopen en wat drinken. Er zijn 6 zitplaatsen binnen maar bij mooi weer zit je buiten aan één van de picknicktafels. Het barretjes is te vinden onder de veranda, vlakbij de vijvers.

Parque Infantil do Alvito bar

Zoveel meer te zien

Naast de drie speeltuinen zijn er meer faciliteiten – meer voor volwassenen. Er is een voetbal- en een basketbalveld en er zijn twee vijvers (waar uit stenen banken zijn gemaakt om te zitten of liggen).

Parque Infantil do Alvito vijvers en bar

Speeltuin alleen voor jezelf

Wij waren in maart tijdens een bewolkte dag in deze speeltuin. Wij hadden de hele speeltuin voor onszelf. Maar als de lucht niet helemaal blauw is, dan kiezen de Portugese ervoor om naar een shopping mall te gaan. Wij werden ook door onze Portugese vrienden uitgelachen dat we op een bewolkte dag hierheen gingen.

Hoe kom je bij Parque Infantil do Alvito

De speeltuin is lastig te bereiken met het openbaar vervoer, met een taxi ben je ongeveer 7 euro kwijt.

Je kan ook vanuit het centrum komen lopen via Corredor Verde de Monsanto.
Vanaf Parque Eduardo VII loopt er een natuurlijke groene strook van 2.5 kilometer naar Monsanto. Het is een mooie route met diverse bezienswaardigheden en uitkijkpunten en alleen toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Kom je met de auto dan is er een grote parkeerplaats voor de ingang van de speeltuin.
Het is ongeveer 10 minuten rijden vanuit het centrum.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..