Lissabon ontdekken met de Hippo Tour

Lissabon is een stad vol geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur. Een van de meest avontuurlijke manieren om deze stad te verkennen is met de Hippo Tour.

Samen met onze 8 en 5 jarige dochters konden wij de verleiding niet weerstaan om aan boord te stappen van deze unieke sightseeing-ervaring. Met een combinatie van een bus- en boottocht belooft de Hippo Tour een onvergetelijke tocht vol fun en avontuur door de straten van Lissabon en de wateren van de Taag.

Verzamelen onder de brug

De Hippo Tour begon bij de haven van Lissabon, het is niet erg om wat eerder te komen. Het uitzicht over de taag is fantastisch en onder de brug staan geeft een toffe dynamiek. Wij waren heel benieuwd hoe het voertuig eruit zag. Bij het parkeren van een levendig geel amfibievoertuig werden wij heel nieuwsgierig naar wat er zou komen. Instappen gaat heel gestructurrerd, je naam wordt opgeroepen om in te stappen op de voor jou geslecteerde plekken. Als je aan boord stapt wordt je begroet door een vriendelijke en deskundige gids, die ons al snel op ons gemak stelden en ons voorbereidden op een avontuur dat we niet zo snel vergeten.

hippo tour

En tour!

De busrit door de straten van Lissabon is een geweldige manier om de stad te ontdekken. Terwijl we door de straten reden, vertelde de gids boeiende verhalen over de geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden van de stad. Van de majestueuze Praça do Comércio tot de pittoreske wijk Alfama, elk hoekje van Lissabon had iets bijzonders te bieden. De gids voorzag ons van interessante feiten, anekdotes en heel veel grapjes, waardoor de tour zowel leerzaam als vermakelijk was.

 

Trasformatie naar een boot

Na het verkennen van de stad werd het tijd voor het meest zinderende deel van de Hippo Tour – het moment waarop de bus het water in rijdt en veranderd in een boot! Terwijl we de Taag opgingen, opende zich een geheel nieuw perspectief op Lissabon. De stad vanaf het water is echt heel tof, het panoramisch uitzicht, de kleurrijke gebouwen langs de kade alleen daarom is het al de moeite waard om in te stappen!

Paula, is the best!

Een van de hoogtepunten van de Hippo Tour was ongetwijfeld de gids: Paula!. Ze was niet alleen deskundig en gepassioneerd, maar ook zeer interactief met alle passagiers aan boord en bovenal heel grappig. Haar enthousiasme werkte aanstekelijk en voegde een extra dimensie toe aan de tour.

Aanrader voor (bijna) iedereen

De Hippo Tour in Lissabon is een toffe manier om de stad te verkennen. Het samensmelten van bus- en boottochten zorgt voor een unieke en boeiende ervaring. Van de historische monumenten tot de betoverende skyline, de tour biedt een uitgebreid overzicht van alles wat Lissabon te bieden heeft. De combinatie van een deskundige gids, adembenemende uitzichten en een vleugje avontuur maakte deze tour tot een hoogtepunt van onze reis. Als je ooit Lissabon bezoekt, koop dan een kaartje om aan boord te stappen van de Hippo Tour. Het is echt heel leuk om met kinderen in te stappen. Onder de 2 jaar kunnen kinderen niet mee aanboord. Onze kleuter van 5 jaar, vond de ervaring heel leuk, alleen was ze met haar 1.17 meter net te klein om echt goed te kunnen kijken. Als het voertuig op het water is, mogen kinderen los en bij iemand op schoot zitten.

Reserveren is aan te raden! Wij hebben ook twee keer naast de boot gevist en konden uiteindelijk 2 dagen later.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..