Campo das Cebolas – spectaculair uitzicht op Alfama

In de 13de eeuw werd op Campo das Cebolas een dagelijkse groentemarkt gehouden. Het is ook uit deze tijd dat het plein zijn naam dankt. Campo das Cebolas is letterlijk vertaald: uien veld.

Campo dos Cebolas - uitzicht

Van parkeerplaats naar chill-veld

Zolang ik mij kan herinneren was Campo das Cebolas een parkeerplaats waarvandaan je makkelijk Alfama in liep.

Met de herinrichting van de boulevard aan de Taag is ook deze parkeerplaats verdwenen en heeft het plaats gemaakt voor een plein met twee groenstroken waar speeltoestellen staan voor kinderen.

De speeltuin

De speeltuin stelt niet veel voor, op elk gazon staat één speeltoestel. Het is fijn dat deze op een gazon staan, zodat ouders er naast lekker kunnen chillen in de zon.

Campo dos Cabolas - speeltuin

Het uitzicht op Alfama

Vanaf Campo das Cebolas heb je een mooi uitzicht op Alfama.

Recht tegenover het plein is het eigenaardige huis Casa dos Bicos. Het huis is niet te missen met de stenen pieken op de voorgevel. Het huis dateert uit de 15de eeuw en is één van de weinige gebouwen die de aardbeving van 1755 hebben overleefd.

Het huis is eigendom van de José Saramago Foundation. Zij streven naar behoud en promotie van het leven en werk van deze gerenommeerde Nobelprijswinnaar voor de Literatuur.

Campo dos Cebolas Casa dos bicos

Naast Casa dos Bicos staat een geel huis, genaamd Casa das Varandas. Het huis is door de aardbeving zwaar beschadigd. De oude ijzeren balkonhekjes zijn nog authentiek en stammen uit de 15de eeuw.

Boven de huizen uit is de kathedraal Sé de Lisboa goed te zien.

Waar vind je Campo das Cebolas

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..