Lissabon met kinderen- buggy of draagzak?

Lissabon is op zeven heuvels gebouwd, dus met je kinderen in een buggy op pad zal wat inspanning vergen. Wij hebben het vele malen gedaan en het is, mits je rustig aan doet, prima te doen. Onze tip is om als het mogelijk is vooral gebruik te maken van de trams en liften in de stad, zeker als je bultje-op wilt.

Easywalker buggy aan de Taag in Lissabon

Metro en Lisboa Card

Het voordeel van lopen in Lissabon is dat je veel ziet en tussendoor overal kunt stoppen. Wil je langere afstanden snel overbruggen? Maak dan slim gebruik van het uitstekende metronetwerk dat Lissabon heeft. Veel metro’s zijn met de lift te bereiken, wanneer je hier gebruik van wilt maken is het handig om een Lisboa Card aan te schaffen. Deze kaart biedt niet alleen korting op vele musea maar geeft ook recht op gratis openbaar vervoer.

Met de taxi

Helemaal gemakkelijk is (wanneer je de stad in korte tijd wilt ontdekken) om een taxi te nemen. Vaak ben je binnen de stadsring niet meer dan 10 euro kwijt en krijg je nog gratis tips van de taxichauffeur ook! Wees wel voorbereid op de eigenaardige rijstijl van de Portugese. Taxichauffeurs, en automobilisten in het algemeen, rijden niet altijd even consequent, wat in onze ogen als gevaarlijk kan overkomen. Er zijn geen kinderstoeltjes beschikbaar in de taxi’s dus houd je kind goed vast.

Kind mee naar Lissabon in de rugzak

Buggy of draagzak?

Onze buggy is behoorlijks stevig, met grote banden. Perfect voor Lissabon. Heb je geen zin in al die krachtsinspanning van het duwen van een buggy? Denk dan eens na over een draagzak, draagdoek of een speciale rugzak. Er zijn vele varianten te krijgen die je helpen om extra mobiel te zijn in een stad als Lissabon.

Voor het stevige loopwerk geven wij de voorkeur aan een flinke rugzak, voor de kortere stukjes voldoet een draagzak meestal wel.

De rugzak is groter en zwaarder, maar heeft ook meer opbergruimte. De draagzak is lichter en makkelijker weg te stoppen maar heeft geen ruimte voor doekjes, luiers, etcetera.

Wij hebben onze dochter vooral in een stevige buggy rondgereden, maar op sommige momenten (denk aan een bezoekje aan Castelo São Jorge) waren we blij dat we haar in een rugzak konden meenemen.

Check hier de hele collectie draag- en rugzakken die je bij Bol.com kunt krijgen.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..