Lissabon met kinderen

Ruim 36 jaar kom ik in Portugal – de liefde voor het land en de stad heb ik zeker niet van vreemden – en kan me goed herinneren dat ik, toen ik jong was, erg kon genieten om naar Lissabon te gaan. Lissabon is een fantastische stad om met kinderen te bezoeken.

Wat te doen met kinderen in Lissabon

Tegenwoordig ga ik met mijn eigen gezin. We hebben een dochter van drie jaar oud en we vermaken ons opperbest in Lissabon. Lissabon is een ideale stad om met je kinderen (van alle leeftijden) te bezoeken.

Kindvriendelijk welkom

Dat Lissabon een kindvriendelijke stad is, merk je al op de luchthaven. Er zijn diverse faciliteiten voor kinderen zoals kindertoiletten (zowel bij de mannen- als bij de vrouwentoiletten), buggy’s waar kinderen tot 15 kilo in kunnen zitten (deze kun je alleen vinden na de douane) en meer dan 10 mogelijkheden om je baby te verschonen. Bij Gate 41 en 44 zijn er aparte kamers waar je borstvoeding kan geven.

Hieronder staan tips over wel of niet een buggy mee, uit eten met je kinderen en welke bezienswaardigheden zeker de moeite waard zijn om met je kinderen naartoe te gaan.

Buggy of draagzak?

Lissabon is op zeven heuvels gebouwd. Dat betekent veel klimmen en dalen. Ga je met je gezin op stap, dan kun je het beste van tevoren bedenken hoe je al die kilometers gaat afleggen. Wellicht heb je iets aan deze tips als je met de buggy op pad gaat in Lissabon.

Uit eten met je kind!

Bij bijna alle restaurants in Lissabon zijn kinderen meer dan welkom, ook al zijn niet alle restaurants ingesteld op kinderen. Vaak is er geen aankleedkussen in de toiletten (en als ze er zijn, zijn ze vaak alleen in de vrouwen-wc) of een kindermenu.

Uit eten met kinderen in Lissabon

Toch is het heel prettig om met je kind uit eten te gaan in Lissabon. Wat je kunt verwachten en waar je op moet letten lees je hier.

Parken in Lissabon

In Lissabon zijn er vele parken, waarvan de meeste ook een speeltuin hebben. Bijna elk park heeft een barretje waar je een kop koffie kan drinken en een kleine versnapering kan kopen. Lees meer over onze favoriete parken in Lissabon.

Speeltuinen

Lissabon kent meer dan 150 speeltuinen, bijna op elke hoek van de straat is er wel eentje te vinden. Grote kans dat bij jouw accommodatie ook een speeltuin om de hoek zit. Een speeltuin zoeken en onze top 3 lezen, kijk dan hier.

Speeltuin in Jardim da Estrela

Verblijven met kinderen in Lissabon

Net als in elke grote stad heb je in Lissabon een ruime keuze uit hotels en appartementen. Zeker als je met kinderen reist is het goed om daar alvast wat te voorwerk voor te doen. Voor elk budget is er een mogelijkheid, lees hier onze tips om te overnachten met kinderen in Lissabon.

Bezienswaardigheden voor jong én oud

Voor elke leeftijd heeft de stad wat te bieden. Lees hier onze tips van bezienswaardigheden die je met je kinderen prima kunt bezoeken.

Palácio National de Queluz met kinderen

Vergeet niet dat Lissabon een heerlijke stad is om te slenteren en plekken te ontdekken. Ook al loop je met je gezin alleen maar rond, is er zoveel te ontdekken. Lissabon is een kindvriendelijke stad, niet alleen bij restaurants word je gastvrij ontvangen maar ook bij bezienswaardigheden die niet perse voor kinderen bedoeld zijn. Voel je dus vrij om je kinderen overal mee te nemen, niemand die daar moeilijk over doet!

“Kinderpaspoort”

Voor zowel jong als oud heb je het Lisboa Passport. Bij allerlei bezienswaardigheden en winkels in de stad kun je een stempel krijgen. Het is erg leuk voor kinderen om te doen en bij winkels en/of kassa’s om een stempel te vragen.

Lisboa Passport

Je betaalt rond de 10 euro voor het boekje zelf, de stempels zijn gratis. Kijk hier waar je het paspoort kunt halen. In het paspoort staat een kaart waar je de stempels kunt krijgen, op de website staat ook een handig overzicht.

Naast de volwassenenversie heb je dus ook een kinderversie van het Lisboa Passport, leuk voor je kind om het bij te houden en ook handig om je kind hiermee te vermaken. De stempels kunnen namelijk ingekleurd worden; potloodjes mee en zoeken maar naar de stempels in de stad.

hippo tour

Lissabon ontdekken met de Hippo Tour

Lissabon is een stad vol geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur. Een van de meest avontuurlijke manieren om deze stad te verkennen is met…