De 3 beste hotels in Lissabon: omgeving Rossio

Dus, je hebt besloten dat je naar Lissabon gaat. Je vliegtickets zijn al geboekt, je hebt een bucket list gemaakt van wat je wilt zien en eten. Dan is de volgende vraag: welk hotel moet je kiezen? We helpen je graag alvast een eindje op weg.

Hotels in Lissabon bij Rossio>

Lissabon is een flinke stad en het aanbod van hotels is dan ook enorm. Wij hebben een drietal hotels voor je uitgezocht waarvan wij vinden dat je ze blind kunt boeken. Er is voor elk wat wils: budget, normaal en vorstelijk. Oh, en ze zitten allemaal vlak bij station Rossio en bij pastelaria Beira Gare, zodat je daar je ontbijt of lunch kunt doen.

Perfect budgethotel: Hotel Portuense ⭐

Hotel Portuense is een ideaal hotelletje voor als je niet teveel wilt betalen en toch lekker dicht bij Rossio wilt zitten. Niet alles zit superstrak in de lak maar het is schoon en het sanitair zeer behoorlijk. De kamers aan de voorkant hebben een klein Frans balkonnetje, dat was bij ons laatste bezoek prima in orde, ook al is -ie niet zo diep.

Ongelooflijk dat je zo dicht bij Rossio (minder dan 5 minuten lopen) zo’n goedkope plek kunt vinden om te overnachten! Dat is dan ook de absolute selling point van Hotel Portuense: lekker goedkoop en lekker centraal!

Richtprijs: vanaf €40 per nacht
Adres: Rua das Portas de Santo Antão. 149-157 1150-267 Lisboa
Cijfer op Booking.com: 8,4
Bekijk dit hotel op Booking.com

Superlocatie, prima prijs: Hotel Gat Rossio ⭐⭐⭐

Hotel Gat in Lissabon (er zit er ook eentje in Berlijn) is een uitstekende keuze voor de doorsnee hotelboeker: dit hotel heeft een kleurrijk eigentijds karakter, is modern qua voorzieningen en heeft een efficiente inrichting. Eigenlijk betekent dat dat het relatief kleine kamers zijn, maar je bent niet in Lissabon om de hele dag op je hotelkamer te zitten, toch?

Qua locatie zit je natuurlijk perfect: op minder dan 2 minuten lopen van Rossio en je hebt pastelaria Fábrica da Nata ook om de hoek!

Richtprijs: vanaf €70 per nacht
Adres: Rua jardim do Regedor, 27-35 1150-193 Lisboa
Cijfer op Booking.com: 8,4
Bekijk dit hotel op Booking.com

Mag wat kosten: Hotel Avenida Palace ⭐⭐⭐⭐⭐

Hecht je veel waarde aan uitgebreid comfort en een waanzinnig stijlvol interieur, en ben je bereid daarvoor te betalen, dan is Hotel Avenida Palace voor jou! Dit is echt een paleis, midden in Lissabon. Alles in dit hotel ademt pure klasse.

Ook de locatie is helemaal goed: meteen naast station Rossio dus als je aankomt op de luchthaven kun je rechtstreeks met de metro naar je hotel. Je staat binnen een minuut op het Rossio plein, je bezoek aan Lissabon kan meteen beginnen!

Richtprijs: vanaf €225 per nacht
Adres: Rua 1º Dezembro, 123 1200-359 Lisboa
Cijfer op Booking.com: 9,3
Bekijk dit hotel op Booking.com

Andere hotels Lissabon

Zoek je liever nog even verder? Snappen we, er zijn zoveel andere hotels in Lissabon te vinden. Vind jouw favoriet hier:Booking.com