Veneziana – oudste ijscowinkel

Weggestopt in een hoek bij Praça dos Restauradores vind je Veneziana. Dit is de kleinste en oudste ijswinkel die ik in Lissabon ben tegengekomen.

Veneziana

De winkel is klein, maar het terras is normaal gesproken gigantisch. Momenteel (en helaas) voor de eigenaar van Veneziana worden een paar panden naast hun winkel opgeknapt, wat ten koste gaat van het terras en hun bereikbaarheid.

In het hoogseizoen staan hier flinke rijen, voornamelijk Lisboetas komen hier een heerlijk ijsje kopen. Wij hebben vaak de pech dat zij wegens vakantie dicht zijn, juist als wij in Lissabon zijn.

Cassata als huisspecialiteit

Cassata is de huisspecialiteit. Dit is een lasagne gemaakt van ricotta, vanille,- en chocolade ijs met aardbeien saus, slagroom en als topping geroosterd amandel.

Het is maar goed dat Lissabon op zeven heuvels is gebouwd. Kom je hier na een dag de stad te hebben ontdekt, dan zit je vast na het eten van dit machtige toetje niet zo vol zit.

Net zoals Caza das Vellas Loreto behoort Veneziana tot één van de oudste winkels in Lissabon. Veneziana opende de deuren in 1936 en is nog altijd in handen van dezelfde familie.

Meer over onze favoriete ijswinkels »

Waar vind je Veneziana

Kom je vanaf Rossio op weg naar Ascensor da Gloria, dan loopt je praktisch langs Veneziana. Wel goed kijken, want het is zo een klein winkeltje dat je er makkelijk voorbij loopt.

Adres: Praça dos Restauradores 9 Lissabon
Openingstijden: elke dag van 13:00 – 00:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..