Typisch Portugees eten – posta Mirandesa

Als ik mijn vrienden Isabel en Luis ergens wakker voor kan maken, dan is het posta Mirandesa. Natuurlijk wel in een heel goed restaurant klaargemaakt. Isabel is de beste Portugese kok die ik ken, maar aan posta Mirandesa waagt ze zich niet. Niet omdat ze het niet kan, maar omdat het om speciaal vlees gaat dat niet bij de dagelijkse slager te koop is. Dus gaan we als vaste prik naar Mercearia De L Praino om te genieten van een van de beste posta Mirandesa in Lissabon.

Posta Mirandesa

Restaurante Mercearia De L Praino

Dit pareltje van een restaurant is verscholen tussen de hoge flats in de wijk Telheiras, met een buitenterras en een speeltuin voor de deur.

De eigenaresse is een Duitse die al vele jaren in Portugal woont maar nog niet de Duitse keuken is vergeten.
De kaart is een grappige combinatie van Duitse gerechten zoals worstjes met zuurkool en typische Portugese gerechten zoals posta Mirandesa.

Posta Mirandesa

Posta Mirandesa is een van de meest smaakvolle stukken vlees die ik ooit heb gegeten. Het is een groot stuk kalfsvlees van een kalf dat een leven heeft gehad in de provincie Trás-os-Montes, in het noorden van Portugal.

De kalveren eten alleen maar natuurlijk voedsel en lopen vrij rond in de bergen. Het gerecht is zo goed en gewaardeerd dat het in 2011 werd uitgeroepen tot een van de 70 wonderen van de Portugese Gastronomie.

Maar terug naar het restaurant Mercearia De L Praino. Dit is een restaurant waar wij graag komen, midden in een woonwijk. Wil je in contact komen met locals dan is dit restaurant een echte aanrader! En zeker erg kindvriendelijk, de kinderstoel die zij aan je tafel schuiven (indien nodig) is nog van de eigenaresse haar zoon geweest.

Combi lunch of diner

Ben je of ga je later op de dag naar Parque da Quinta das Conchas e dos Lilases combineer dit dan met een lunch of diner (alleen op vrijdag) in het restaurant, het is maar 20 minuten met de metro.

Om de hoek (eigenlijk 3 hoeken) kan je de beste pasteis de nata kopen, bij Pastelaria Espigasol. Je kan er voor kiezen om het toetje over te slaan, of een paar pasteis mee te nemen naar je accommodatie.

Mercearia L Praino eten

Wil je posta Mirandesa eten, dan is het wel verstandig om van de voren te bellen of ze het gerecht hebben. Het gaat om zo een speciaal stuk vlees, wat niet altijd voorradig is in het restaurant.

Bestel je posta Mirandesa dan eet je een van de duurdere gerechten. Voor 2 personen reken dan op ongeveer 40 euro, inclusief een fles wijn.

Hoe kom je bij Mercearia De L Praino

Adres: Rua Professor Veiga Ferreira, nº 23 A Telheiras (Lissabon)
Openingstijden:
Maandag t/m donderdag: 10:30 – 16:00 uur
Vrijdag: 10:30 – 16:00 uur en 19:30 – 23:30 uur
Zaterdag: 12:30 – 15:30 uur
Zondag gesloten
Telefoonnummer: +351 21 133 5293

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..