Topo Chiado – cocktails tussen historische gebouwen

Sinds begin mei van dit jaar is er een nieuw dakterras in Lissabon. En daar zijn wij dol op! Drankje, uitzicht, relaxte sfeer, een bezoekje aan Topo Chiado konden wij niet aan ons voorbij laten gaan.

Topo Chiado vanaf Justa

Topo Chiado ligt aan de voet van Convento do Carmo aan Terraços do Carmo.

Terraços do Carmo

Na de grote brand in 1988 in de wijk Chiado is Terraços do Carmo ontworpen als een openbare recreatieve ruimte. Niet alleen kun je hier Topo Chiado vinden (voor de brand stonden hier politie barakken en na de brand is hier een miradouro aangelegd). Elevador Santa Justa komt ook op deze Terraços uit en het is eveneens de zij-ingang van Convento do Carmo. Het uitzicht bij Topo Chiado is erg mooi, je kijkt vanaf het terras uit op Rossio en Castelo de São Jorge.

Topo Chiadouitzicht Castelo

Tussen de bezienswaardigheden een cocktail drinken

Wat dit dakterras ook uniek maakt is dat het tussen twee bezienswaardigheden ligt: Convento do Carmo en Elevador Santa Justa.

Topo Chiado uitzicht Santa Justa

De openluchtbar van Topo is tegen de muren van Carmo aangebouwd met uitzicht op de Elevador Santa Justa.

Topo Chiado bar en Carmo

Cocktails en meer

Dat je een heerlijke cocktail kan drinken bij Topo is een feit, ook dat je daarvoor wel meer betaalt dan voor een gemiddelde cocktail in Lissabon. Maar het is het zeker waard. Wij vonden het een unieke ervaring om tussen twee historische gebouwen te genieten van onze drankjes.

Topo Chiado restaurant

Topo Chiado is opgedeeld in twee delen. Als je vanaf Terraços do Carmo komt dan kom je eerst langs het loungedeel waar je cocktails kan drinken. Loop je de trap omhoog dan kom je in het restaurant van Topo waar je een lichte maaltijd kunt bestellen.

Waar vind je Topo Chiado

Adres: Terraços do Carmo, Chiado
Openingstijden: elke dag 11:00 – 02:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..