Time-Out Mercado da Ribeira – toeristische foodhal

Eén van de grootste en levendige markten in Europa en Portugal vind je in Lissabon: de Mercado da Ribeira. Deze markthal, die ook bekend staat als Mercado 24 de Julho, is de centrale markt voor vers voedsel sinds 1892. Waar er vroeger alleen marktkramen waren voor fruit, vis, groenten en dergelijke, is het tegenwoordig the place to be. Vele locals komen hier ’s ochtend om hun dag te beginnen.

Time-Out Mercado Da Ribeira, Lissabon

Sinds 2014 heeft Time–Out (die van de reisgidsen) deze markthal flink onder handen genomen. Naast de traditionele markt op de begane grond is er nu ook een heuse foodcourt gekomen. Huur je een appartement in Lissabon, dan raad ik je aan bij de markt je groente en fruit te kopen (als je er voor kiest om zelf te kopen). Het is echt heel erg vers en smaakvol. De markt is geopend van 06:00 – 02:00 uur.

Het beste van Lissabon onder 1 dak

In de foodhal vind je 35 standhouders met een verschillend aanbod en producten. Het gaat alle kanten op, van echte lokale producten zoals chorizo en ham tot vis & schaaldieren tot aan vlees, sandwiches, hamburgers, sushi, chocolade en ijs. Kortom, voor iedereen zijn smaak is er wel wat te eten. Wat ik heel leuk vind is dat ik soms wel eetstress heb als ik in Lissabon ben. Ik heb zoveel zin om een aantal gerechten te eten, maar kom er niet altijd aan toe om deze te gaan eten. Er is altijd te weinig tijd. In de foodhal kan je vele gerechten kiezen en het komt vaak in kleine porties. Zo kun je meer proeven van de verschillende restaurants.

Druk en levendig

Het is ruim opgezet, maar toch is het altijd druk. Het is soms niet makkelijk om een tafel te bemachtigen om rustig van het eten te genieten. Vooral tijdens lunch en diner tijd is het heel druk. In het midden van de foodhal staan de tafels met in het midden de bar.

Ik raad je echt aan om hier heen te gaan, het is een genot voor elke foodie!

De Mercado da Ribeira is elke dag geopend van zondag t/m woensdag: 10:00 – 00:00 uur. En donderdag t/m zaterdag van: 10:00 – 02:00 uur

Hoe kom je bij Mercado da Ribeira

Avenida 24 de Julho – Cais do Sodré

Je kan er met de metro komen, de eindhalte is Cais do Sodré. Vanaf het station is het ongeveer 10 minuten lopen. Als je het station uitloopt, oversteken en dan naar links. Als je de Avenida 24 de Julho blijft volgen zie je het vanzelf aan je rechterhand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *