Time-Out Mercado da Ribeira – toeristische foodhal

Eén van de grootste en beste bezochten markten in Europa en Portugal vind je in Lissabon: Mercado da Ribeira. Deze markthal, die ook bekend staat als Mercado 24 de Julho, is de centrale markt voor vers voedsel sinds 1892.

Waar er vroeger alleen marktkramen waren voor fruit, vis, groenten en dergelijke, is het tegenwoordig the place to be. Vele locals starten ’s ochtend hier hun dag met een bezoek aan de vers markt.

Time-Out

Sinds 2014 heeft Time–Out (die van de reisgidsen) deze markthal flink onder handen genomen. Naast de traditionele markt op de begane grond is er nu ook een heuse foodcourt gekomen.
Time-Out Ribeira Market
Huur je een appartement in Lissabon, dan raad ik je aan bij de markt je groente en fruit te kopen (als je er voor kiest om zelf te koken). Het is echt heel vers en smaakvol.

Het beste van Lissabon onder 1 dak

In de foodhal vind je meer dan 40 standhouders met een verschillend aanbod en producten. Het gaat alle kanten op, van echte lokale producten zoals chorizo en ham tot vis & schaaldieren tot aan vlees, sandwiches, prego, hamburgers, sushi, chocolade, pastéis de nata en ijs. Kortom, voor iedereen zijn smaak is er wel wat te eten.

Onze favoriete eettentjes bij Time-Out Mercado da Ribeira: O Prego da Peixaria, croqueteria, Santini, Sea me, Bettina Corallo, Cozinha da Felicadade (de chefkok van Pharmacia), Manteigaria da Silva, A Vida Portuguesa, Recordação de Sintra, Manteigaria.

Time-Out Market Ribeira

Weg met eetstress

Wat ik heel leuk vind is dat ik soms wel eetstress heb als ik in Lissabon ben. Ik heb zoveel zin om een aantal gerechten te eten, maar kom er niet altijd aan toe om deze te gaan eten. Er is altijd te weinig tijd. In de foodhal kan je vele gerechten kiezen en het komt vaak in kleine porties. Zo kun je meer proeven van de verschillende restaurants.

Time Out Market Ribeira prego

Druk en levendig

Het is ruim opgezet, maar toch is het altijd druk. Het is soms niet makkelijk om een tafel te bemachtigen om rustig van het eten te genieten. Vooral tijdens lunch en diner tijd is het heel druk.

Time Out Market Ribeira bar
In het midden deel van de foodhal staan de tafels met op een aantal plekken een bar. De eettentjes waar je eten haalt vind je aan de zijkant.

Toerischtisch

Ik raad je echt aan om hier heen te gaan, het is een genot voor elke foodie! Houd er wel rekening mee dat het erg toeristisch is en het een magneet heeft op Nederlanders – vooal bij de sushi tent bestaat de rij voornamelijk uit Nederlanders. Wat mij zonde lijkt, gezien het lekkere eten in Portugal wat je niet zo snel thuis kan bestellen.

Time out Riberira Market lunch

De afgelopen keren vond ik het eigenlijk wel veel te druk bij Time-Out Mercado da Ribeira, iets uit het centrum vind je Mercado de Campo de Ourique. Deze foodhal is kleinschalig met super goed eten. Wil het wat rustiger eten en tussen de locals, neem tram 28 tot bijna de eindhalte.

Hoe kom je bij Mercado da Ribeira

Adres: Avenida 24 de Julho, Cais do Sodré
Openningstijden: elke dag | zondag t/m woensdag: 10:00 – 00:00 uur | donderdag t/m zaterdag: 10:00 – 02:00 uur

Je kan er met de metro komen, de eindhalte is Cais do Sodré. Vanaf het station is het ongeveer 10 minuten lopen.

Of neem vanuit de Chiado/Bairro Alto de Ascensor da Bica naar beneden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..