Tascardoso – rustiek en informeel restaurant

Er zijn veel traditionele restaurants te vinden in het centrum van Lissabon. Één van onze favorieten is restaurant Tascardoso. Dit kleine en rustieke, informele restaurant vind je tegenover Jardim do Príncipe Real.

Tascardoso - ingang

Het restaurant serveert traditionele Portugese keuken, die snel en zonder gedoe wordt geserveerd.

Tasca

Tascardoso is een typische tasca waar je gerechten uit bijna alle regio’s van Portugal kunt proeven. Zoals een corvine (een dik gesneden steak van een croaker vis), chocos assados com tinta (inktvis gegrild in zijn eigen inkt) of een bochechas de porco – gestoofde zwarte varkenswangetjes. We kozen voor de Bife a Príncipe voor twee personen en een halve liter huiswijn. We konden met twee volwassenen en een kleuter hiervan eten.

Tascardosa - eten

De Tasca is al veertig jaar van dezelfde eigenaar en ook de bediening is vaak al een decennium in dienst. Het personeel is heel vriendelijk, in alle drukte kwamen wij met een baby en kleuter. Op een rustige manier werd er ruimte voor ons gemaakt, kon de buggy ingeklapt worden en ergens in een halletje staan.

Twee ruimtes

Er zijn twee ingangen voor het restaurant. De hoofdingang van de Rua do Século valt op door de azulejos, de bloeiende blauweregen aan de deur en binnenin deze ruimte de traditionele klederdracht uit het Noorden. De andere ingang is aan Rua Dom Pedro V.

Tascardosa - bar

De tasca heeft dertig zitplaatsen en omdat de populariteit van het restaurant is toegenomen met de groeiende belangstelling voor de wijk Príncipe Real, is het lastig om voor het diner een tafel te krijgen. Wij kwamen hier lunchen en we zagen al gauw een rij ontstaan.

Betaalbaar eten

De prijzen van Tascardoso zijn de afgelopen jaren bijna niet gestegen, zij houden traditiegetrouw vaste lage prijzen met eenvoudige traditionele gerechten. Wij betaalden voor alle gerechtjes zoals brood, olijven en kaas, een halve liter huiswijn, mousse de chocolate, twee hoofdgerechten en twee koffie bijna 44 euro.

Waar vind je Tascardoso

Adres: Rua de O Século 242, Príncipe Real
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 12:00 – 15:00 uur en 19:00 – 23:30 uur. Op zondag gesloten.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..