Rui dos Pregos – pregos en zeevruchten

Ben je net zo dol op pregos en schelpdieren als wij dat zijn, dan is Restaurante Rui dos Pregos zeker een plek waar je gegeten moet hebben. Eigenlijk is deze tent een kruising tussen een cervejaria en marisqueira.
Ruidospregos - ingang
Rui dos Pregos is een klassieker in de regio Lissabon, met verschillende restaurants in Lissabon gespecialiseerd in pregos, zeevruchten en andere Portugese snacks.

Rui dos Pregos – Belém

Na een bezoek aan Museu Nacional dos Coches werden onze dochters hongerig, waardoor we snel een restaurant zochten in de buurt van het koetsenmuseum.
Aan de overkant van de weg zagen we het restaurant Rui dos Pregos en twijfelde geen minuut om naar binnen te gaan. Zo vonden wij Rui dos Pregos per toeval.
Ruidospregos - bord
Dit restaurant ligt vlakbij de historische hoogtepunten van Belém en kan als goede uitvalsbasis gebruikt worden als optie voor lunch of diner.

Veel keuze, allemaal lekker

Rui dos Pregos is een keten die door heel Lissabon (en omgeving) zit, maar toch voelt het als een gemoedelijke en knusse lokale plek als je één van de restaurants binnenstapt.

Het etablissement waar wij waren, die in Belém, is ingericht met vele tafels die heel dicht bij elkaar staan en makkelijk aan elkaar te schuiven zijn. Ik zie dit altijd als een voordeel: heb je nog niet besteld en je buren wel? Dan is het makkelijk om mee te kijken wat zij op hun bord hebben en wat een goede optie zou zijn om te bestellen (of niet, dat kan natuurlijk ook). De tafels zijn gedekt met papieren tafelkleden, waardoor bij ons gelijk een belletje gaat rinkelen dat we bij een typisch Portugees restaurant zijn beland.
ruidospregos - restaurant
De bediening is super-vriendelijk. Wij waren er met onze twee kinderen, toen anderhalf en vierenhalf. Bedenk je vervolgens dat elke minuut die een kleuter en peuter op hun eten moeten wachten is er één teveel is. Kortom, onze kindjes waren erg onrustig en luid. En binnen no-time kwam er een ober aan onze tafel voor een beetje persoonlijke entertainment en bleef met de kinderen spelen totdat het eten kwam.
Ruidospregos tekenen
Een tip als je met kleine kinderen gaat eten, de meeste restaurants hebben papierentafelkleden. Neem kleurpotloden mee en de mooiste tekeningen kunnen worden gemaakt tijdens het wachten.

Specialiteiten van het huis

Rui Dos Pregos is gespecialiseerd in verse zeevruchten, maar heeft ook lokale worst- en varkensgerechten. In de vitrine zie je borden met zeevruchten uitgestald, je hoeft alleen maar te wijzen en binnen 5 minuten staat het heerlijke visgerecht op tafel.
Ruidospregos vis

Vergeet vooral niet een prego te bestellen met een ijskoud biertje. Er is ook een kindermenu met knakworst, patat en een gebakken ei.
Ruidospregos kindermenu
Het eten is gewoonweg geweldig en lekker, de sfeer is lokaal en de prijzen zijn ongelooflijk redelijk voor het eten dat je geserveerd krijgt. We waren voor een kindermenu met knakworsten, Bife à Portuguesa en Amêijoas à Bulhão Pato, een biertje en wat water rond de €36 kwijt.
Ruidospregos prego en bier
We kozen ervoor om ons toetje aan de overkant bij Santini te eten.

Waar vind je Rui dos Pregos

Adres: Passeio Doca de Santo Amaro, Alcantara
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 10:00 – 02:00 uur | maandag gesloten

Adres: Rua da Junqueira 506, Belém
Openingstijden: Elke dag 08:00 – 00:00 uur

Adres: Rua Marquês Pombal nº 130 B, Baixa
Openingstijden: Elke dag 10:00 – 22:30 uur

Adres: Rua Marquês Pombal 2, Baixa
Openingstijden: Elke dag 11:00 – 00:00 uur (let op zondag tot 23:00 uur)

Buiten Lissabon
Adres: Rua João Xxiii N 18B C, Mem Martins
Openingstijden: woensdag t/m maandag 11:00 – 23:30 uur | dinsdag gesloten

Adres: Avenida Dr. João Raúl Branco Guerreiro 88, São João das Lampas
Openingstijden: elke dag 10:00 – 23:00 uur | vrijdag en zaterdag tot 00:00 uur.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..