Restaurante Zambeze – gastronomia Portuguesa e Moçambicana

Misschien wel één van de mooiste uitzichten vanaf een terras vind je bij Restaurante Zambeze. Wanneer je een bezoek aan Castelo de São Jorge hebt gebracht, is dit een leuke plek om een drankje te drinken.
Restaurante Zambeze ingang
Het café-restaurant bevindt zich op het dak van een gebouw dat ooit een markt was en nu dienst doet als parkeergarage bij een Pingo Doce supermarkt. Het is één van de beste uitzichten over Lissabon en de rivier de Taag.
Restaurante Zambeze terras

Combinatie van twee werelden

Restaurante Zambeze combineert de Portugese en Mozambicaanse keuken. De kaart heeft traditionele Portugese gerechten met enkele Afrikaanse invloeden. De gerechten worden op het terras of in binnen in het restaurant geserveerd. Het restaurant is versierd met Afrikaanse invloeden, leuk detail is dat het servies van de prestigieuze merken Vista Alegre en Bordalo Pinheiro komt.
Restaurante Zambeze inside

Bereikbaarheid

De wijk Alfama is heerlijk om in rond te lopen en te ontdekken. Heb je al voldoende gelopen of ben je slecht ter been, neem dan de Elevador do Castelo naar boven om bij Zambeze te geraken.
Restaurante Zambeze eten
Heb je geen zin of tijd om bij het restaurant iets te nuttigen, dan kun je ook alleen naar de miradouro lopen. Dit is een apart deel van het terras, je stoort de bezoekers van Zambeze niet en je kunt wel genieten van het prachtige uitzicht.

Waar vind je Restaurante Zambeze

Adres: Calçada Marquês de Tancos, Edifício EMEL, Mercado Chão do Loureiro, Alfama
Openingstijden: dagelijk van 10:00 – 23:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..