Restaurante Pharmacia – doktertje spelen

In het voormalige ziekenhuis in de wijk Santa Catarina is restaurante Pharmacia gevestigd. Het restaurant deelt het pand met Museu da Farmácia (Apotheekmuseum). Vanaf de buitenkant lijkt het pand enorm groot, maar als je in het restaurant gaat eten dan zal het je opvallen hoe knus het allemaal is.

Restaurante Pharmacia inganghek

Het hele restaurant is geïnspireerd door apotheken uit het verleden. Ze hebben niets aan het toeval overgelaten: de wijnkoelers zijn gemaakt van oude maatbekers, wijntafels vinden hun oorsprong in oude dokters kisten en zelfs de rekening komt in een medicijndoosje. Oog voor detail!

Restaurante Pharmacia rekening

Portugese tapas

Chef-kok Susana Felicidade van Restaurante Pharmacia heeft de filosofie dat je met delen verder komt in het leven. Een mooie gedachte die ze ook doorvoert in het eten. Het menu bestaat daarom alleen uit petiscos (Portugese tapas). Wil je je laten verrassen, dan kun je kiezen voor het verrassingsmenu. Mocht je een allergie hebben dan wordt daar uiteraard rekening mee gehouden.

Restaurante Pharmacia eten

Hoge verwachtingen, maar toch…

De hele sfeer en ambiance trok me erg aan. Ik had al veel over Restaurante Pharmacia gehoord en wilde er dus maar wat graag een keertje eten. Maar ik kwam er enigszins teleurgesteld vandaan. Het eten was lekker maar niet spectaculair en niet anders dan ik in Nederland kan krijgen wanneer ik uit eten ben. Wellicht hou ik meer van de authentieke Portugese smaken (vooral als ik in Lissabon ben) en ben ik daarom bij Restaurante Pharmacia niet aan het juiste adres.

We hebben zeker genoten van de hele sfeer die Restaurante Pharmacia uitstraalt. Maar voor de 2 petiscos en 2 drankjes die we uiteindelijk hebben genuttigd moesten we net zoveel afreken als bij een typisch Portugees restaurant waar we 2 maaltijden, wijn, dessert en koffie zouden bestellen.

Restaurante Pharmacia ingang

Je raadt het al, Pharmacia is helemaal van deze tijd qua prijzen. Ze hebben een goede naam, een prachtige locatie en een uniek concept maar daar betaal je dan ook voor.

Miradouro Santa Caterina

Restaurante Pharmacia heeft een grote tuin (terras) waar je ook kunt gaan zitten om te eten. De bediening was enigszins verbaasd dat we buiten wilden eten; binnen was toch plek zat? Maar ja, vanaf de tuin heb je uitzicht op Miradouro Santa Catarina, dus je kunt na de lunch of diner nog even heerlijk genieten van het uitzicht.

Een voordeel van Restaurante Pharmacia is dat ze niet sluiten tussen lunch en diner. Je kan hier dus de hele dag terecht voor een hapje.

Restaurante Pharmacia bar buiten

Wat zegt de Lonely Planet ook alweer?

Voor de goede orde, we hebben ons prima vermaakt bij Restaurante Pharmacia. De kids konden heerlijk rondrennen in de grote tuin, het uitzicht was fantastisch, de wijn uitstekend en voor de ambiance moet je zeker eens langsgaan. Maar als je alles bij elkaar optelt was het toch een teleurstelling. Hollanders en verwende Lissabon gangers als we zijn ligt dat vooral aan de prijs. We hadden domweg meer verwacht: het eten was zonder meer prima, aan de locatie valt niet veel op te merken en qua sfeer zit het wel snor.

Restaurante Pharmacia terras

We misten vooral het knusse dat je bij zovele andere Portugese restaurantjes wel vindt: de georganiseerde chaos in de bediening, de meer dan schappelijke prijzen en die extra je-ne-sais-quoi, waardoor Restaurante Pharmacia toch een beetje als een hipster-focused, overpriced en zichzelf veel te serieus nemend restaurant aanvoelt.

Als dat je ding is dan is Restaurante Pharmacia een plek waar je geweest moet zijn. Zo niet, dan hebben we nog wel een paar andere suggesties.

Waar vind je Restaurante Pharmacia

Adres: Rua Mal. Saldanha 1, Santa Catarina
Openingstijden: elke dag 12:30 – 01:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..