Restaurante O Apeadeiro – eten tussen de locals

Ben je op zoek naar goed en lekker lokaal eten in het hart van toeristisch Sintra, ga dan naar Restaurante O Apeadeiro.

O Apeadeiro Sintra ingang

Het restaurant is makkelijk te missen, want van de buitenkant zie je alleen een paar schermen hangen en een deur met daarachter een diepe ruimte.

Het ziet er dan ook klein uit maar als je binnen bent en langs de bar bent gelopen dan kun je kiezen uit 2 zalen waar je kan eten.

Eten tussen de locals

Een authentiek restaurant herken je aan de inrichting: bubbeltjespapier op tafel, fel (TL-)licht, de moeder in de keuken en veel locals die hier hun lunch of diner komen eten.

O Apeadeiro heeft al deze kenmerken. Zoals we hierboven al schreven, voor ons is dat een teken dat we lekker gaan eten!

O Apeadeiro Sintra tegels

Heerlijk eten

Nadat de gebruikelijke brood, boter, olijven en kaas op tafel kwam te staan, werd ons de menukaart gebracht. Als je zin hebt in typisch Portugees eten, dan kan je hier je geluk op!

De meeste gerechten zijn ook te bestellen in meio dose (halve porties). Maar denk niet dat deze porties klein zijn! Ben je niet zo een grote eter en je tafelgenoot ook niet dan kan je samen een half portie bestellen. Zeker weten dat je voldaan het restaurant uitloopt!

Zoals we dachten (en hoopten) werd ons heerlijk eten voorgeschoteld. Carne de porco Alentejana was smaakvol en rijk gevuld met amêijoas (venusschelpen). Mijn vriend koos de Picanha die precies goed geserveerd werd, met zoals het hoort rijst en zwarte bonen.

O Apeadeiro Sintra eten

Verrassend toetje

Bij het brengen van de dessert (sobremesa) kaart, werd er ook een fles port met glaasjes en de befaamde travesseiros (een rolletje van knapperig bladerdeeg gevuld met een crème van eieren en amandelen) op tafel gezet: van het huis!

Goede prijs voor goed eten

Het restaurant is al meer dan 40 jaar van dezelfde eigenaar, wat het erg geliefd maakt bij de locals. De prijzen zijn redelijk: wij waren rond de 40 euro kwijt voor brood, pasteitjes, boter, 2 hoofdgerechten, 3 toetjes, 2 koffie, 2 drankjes en een halve liter wijn.

Kindvriendelijk

Wij aten hier met onze 2 kinderen (3 jaar en 4 maanden). Op het moment dat ons eten kwam had de jongste besloten om een flinke keel op te zetten. Van achter de bar kwam één van de serveersters onze dochter oppakken en ging er een rondje mee lopen zodat wij rustig konden eten. In Nederland zou dat raar zijn, in het gastvrije Portugal kijken we er niet heel raar meer van op.

O Apeadeiro rondje lopen met Martha

Waar vind je Restaurante Apeadeiro

Het restaurant zit dichtbij het station, makkelijk voor als je een dagje Sintra bezoekt.

Kom je met de auto, dan kan je in de straat parkeren. De parkeerplaatsen zijn hier schaars, het kan dus zijn dat je nog een stukje moet lopen, maar dat is zeker de moeite waard!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..