Restaurante Moinho Ibérico – vers van de grill

Wanneer je in de buurt van Magoito bent, stop dan bij Restaurante Moinho Ibérico. Zeker als je zin hebt in een goed stuk vlees dat rechtstreeks van de grill komt. Dit is één van de beste vleesrestaurant in de omgeving van Sintra. Voor de visliefhebbers: het is ook mogelijk om hier een vis van de grill te nemen.

Reastaurante Moinho Ibérico, Magoito

Wanneer ik in Portugal ben dan eet ik graag (verse) vis, het heeft mijn voorkeur boven vlees. Behalve als ik in één van de beste vleesrestaurant kan eten. De keuze is enorm bij Moinho Ibérico.

Het interieur ziet er oud en soms ook wel een beetje vergaan uit, maar laat je daar niet door misleiden. Ik vind het grappig dat geen één tafel hetzelfde is gedekt, dat heeft iets heel huiselijks en knus.

Meia dose ou completo?

Wanneer je besluit om hier te eten dan merk je al snel dat het vlees erg smaakvol is en supervers. Het eten wordt goed voorbereid en op de juiste manier gegrild. Ook op je bord is het erg sappig en smaakvol. Wanneer je de menukaart leest, dan zie je 2 verschillende prijzen. De goedkoopste prijzen zijn meia dose (halve portie), maar ook al ben je een grote eter heb je aan dit formaat voldoende. Bestel je wel een volledig portie (completo), bereid je dan maar voor op veel, heel veel vlees.

De bediening is erg attent: als er een volledig portie wordt besteld dan wachten ze met het serveren van het 2e bord. Eerst wordt nog gevraagd of je meer wilt voordat het vlees op de gril gaat. Een soort all you can eat, maar dan geraffineerd.

Wat te bestellen?

Entrecosto de Vitela Assada  bij Restaurante Moinho Ibérico in Magoito
Wij aten hier de spareribs (entrecosto de vitela, completo) en picanha (meia dose) en de gebruikelijke tafellekkernijen zoals olijven, kaas, brood, boter, etc. Dit wordt voor je neergezet als je gaat zitten. Voor deze producten betaal je als je het eet. Wil je het niet? Zet het dan aan de rand van de tafel. De bediending komt het weer ophalen.

Samen met een liter water en een halve liter wijn, dessert en koffie waren wij met 2 personen en een peuter rond de 40 euro kwijt. Bij dit restaurant is het geen probleem om met een kaart te betalen (pin of creditcard).

Het dessert is er één om apart te noemen. We kozen voor de chocoladetaart (om met elkaar te delen). De taart is homemade en heerlijk, zo lekker dat je het bord wilt aflikken als het op is! Volmaakt tevreden stapten wij weer in de auto richting Praia do Magoito om uit te buiken op het strand.

Bediening

De bediening is zeer vriendelijk en er hangt een informele sfeer. Niet iedereen begrijpt het verschil tussen de halve en hele porties, waardoor het voor kan komen dat twee volwassen twee volledige porties bestellen. De bediening adviseert hierin en zal altijd de media porties aanraden.

Is Moinho Ibérico kindvriendelijk?

Absoluut! Dit restaurant is een echte aanrader om met kinderen naartoe te gaan. De bediening is hier goed op ingesteld en als je het vraagt hebben zij ook kinderbestek. Wanneer je met een baby of peuter het restaurant binnenkomt wordt er gelijk een kinderstoel neergezet. Wat ook heel fijn is, is dat er op het vrouwentoilet een ruimte is om de baby te verschonen.

Hoe kom je bij restaurante Moinho Ibérico

Adres: 116, Av. Moinhos do Arneiro 98, Portugal
Openingstijden: Dinsdag gesloten, elke andere dag 11:00 – 00:00 uur

Vanuit Lissabon is het restaurant 45 minuten rijden. Rij vanaf de A5, N117, A37/IC19 en A16 naar Algueirão-Mem Martins. Neem afrit 8 vanaf de A16.
Neem de N247, R. 25 de Abril, Estr. Antonio Henriques Rodrigues Maximiano en Av. Nossa Sra. da Esperança naar de R. do Chão Verde in São João das Lampas

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..