Restaurante Gávea do Mar

** UPDATE AUGUSTUS 2018**
Restaurante Gávea do Mar is gesloten.

Vlakbij het station Cais do Sodré vind je het visrestaurant Restaurante Gávea do Mar, waar ook voor de vleesliefhebber gelukkig meer dan voldoende keuze is. Het restaurant is semi-chique aangekleed. Azulejos (Portugese tegels) op de muren en op de tafel ligt papieren tafelkleed (wat heel goed is). Wanneer je nog een blik naar binnen werpt zie je ook veel locals zitten (wat ook heel goed is) en minder toeristen.

Restaurant Gávea do Mar, Lissabon

Veel vis

Er is veel keuze uit vis: van gegrild tot gekookt en ook een grote keuze uit marisco (schaal – en schelpdieren). De vis ligt in de etalage, zodat je de versheid van de door jou gekozen vis kan aanschouwen. Zoals in elk Portugees restaurant staat er brood, boter, kaas op tafel. Wees je er van bewust dat dit niet gratis is. Meestal betaal je een kleine prijs hiervoor. Wil je zeker weten wat de kosten zijn, kijk dan op de menukaart bij couvert.

De porties zijn groot (minder groot als dat ik gewend ben in Portugal) en erg smaakvol. Wil je een typisch Portugees gerecht ga dan voor de Carne de Porco a Alentejana (varkensvlees met venusschelpen). Ga je voor de vis, kies dan de bacalhau of de dorado. Deze zijn gegrild en worden geserveerd met gekookte aardappels.

Vriendelijk en niet duur

De bediening is erg vriendelijk, als je de menukaart niet zo goed begrijpt (de menukaart is alleen in het Portugees) dan helpen ze je om het begrijp baar te maken. Ook is het restaurant niet zo duur, voor 2 personen + baby waren wij in totaal 33 euro kwijt. Naast ons hoofdgerecht hadden we een halve liter wijn en een halve liter water en koffie na. En omdat we honger hadden, hebben we ook het couvert opgegeten inclusief de pasteitjes.

Wil je na deze stevige lunch een stuk lopen, sla dan de Rua Alecrim in. Deze straat stijgt naar de Chiado, waar je uitkomt bij Igreja do Loreto. Vergeet niet af en toe om te kijken, hoe hoger je komt hoe mooier het uitzicht over de Taag wordt.

Hoe kom je bij Restaurante Gávea do Mar

Adres: R. Bernardino Costa, 42/44, Cais do Sodré
Openingstijden: 12:00 – 00:30 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..