Restaurante Frazao – typisch Portugees zonder toeristen

Wat doe je als je met een hongerige kleuter en peuter in Belém staat na een bezoek aan het energiemuseum Central Tejo? Ja juist, je rent zonder te kijken het eerste het beste restaurant binnen en vraagt of ze de menukaart zo snel mogelijk willen brengen.
Zo kwamen wij terecht bij restaurante Frazao, en we hadden het hier zeker niet slecht getroffen.
Restaurante Frazao ingang

Goed getroffen!

We hadden een beetje onze twijfels bij het zien van het menu. De typische Portugese gerechten stonden er wel op (zoals wij het graag zien), alleen stond overal een foto van het gerecht erbij.

Ik was even bang dat we terecht waren gekomen in een toeristisch restaurant maar die paniek zakte snel weer weg toen in het engels om een kinderstoel werd gevraagd aan het personeel. We werden niet goed begrepen en met dezelfde vraag in het Portugees te stellen werd al snel een kinderstoel bij onze tafel aangeschoven.

Goed eten voor een fijne prijs

Met ons gezin hadden we aan twee gerechten meer dan voldoende. We bestelden Bife Portuguesa met ei en Bacalhau à Brás, en als toetje een mousse de chocolate en twee koffie.
Restaurante Frazao - eten
Maar de keuze hier is enorm! Ze hebben vele verschillende soorten vis zoals dourada, zalm en chocos. Wij waren aan de late kant, de keuken ging al bijna sluiten waardoor de chocos helaas al op waren. Maar schuif je rond 13:00 uur aan (als er plek is) dan is daar veel keuze.

De gerechten worden niet met groenten geserveerd, wil je dat erbij dan bestel je die apart.

Runs in the family

Het restaurant is traditioneel: mama in de keuken, papa achter de bar en de kinderen in de bediening. De eetzaal is vrij eenvoudig, maar het eten is echt heel lekker!
Restaurante Frazao - restaurant
We waren met ons 4-en ongeveer 35 euro kwijt en naast het eten zat daar ook nog 2 liter water en twee biertjes bij.

Waar vind je Restaurante Frazao

Adres: Rua da Junqueira 412, Belém
Openingstijden: 12:00 – 15:30 uur en 19:00 – 23:00 uur. Op zondag gesloten

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..