Restaurant Horta – eten in een uniek deel van Lissabon

Restaurant Horta bevindt zich op een unieke locatie in Lissabon: Páteo Alfacinha. Je kunt hier een kijkje kunnen nemen in de typische wijken van Lissabon en tegelijkertijd heerlijk eten.

Horta - ingang

Páteo Alfacinha heeft twee seizoensgebonden restaurants, Mercearia in de winter en Horta in de zomer, waar je typisch Portugese gerechten eet.

Zomerrestaurant

Per toeval liepen wij langs Páteo Alfacinha na een bezoek aan Palácio Ajuda. Omdat het rond lunchtijd was zijn we naar binnen gelopen om wat te eten.
Horta - terras
Het was even zoeken naar het restaurant, het ligt helemaal achterin aan de linkerkant. Maar toen we het eenmaal hadden gevonden, wilden we niet meer weg.

Openluchtrestaurant

Dat Hora het zomerrestaurant is wordt snel duidelijk bij binnenkomst. Het is een terras dat overdekt is met bamboe tegen de felle zonnestralen. Er staan 7 lange tafels waar 6 tot 8 mensen aan kunnen zitten. De kans is groot dat je bij medebezoekers aan tafel wordt geplaatst. Het uitzicht over de wijk Ajuda, de Taag en Ponte 25 de Abril is werkelijk waanzinnig en geeft een speciale ambiance aan het eten.
Horta - uitzicht

Typisch Portugees eten – Espetada

De kaart is zeer gevarieerd, er zijn ook dagspecials die op het schoolbord naast de keuken staan geschreven. Het maakte de keuze niet makkelijk, maar wij kozen voor espetada.
Horta - espetades
Espetada is een Portugese term die wordt gebruikt voor het koken van voedsel op spiesjes. Het kan worden gebruikt met verschillende soorten vlees, evenals inktvis of vis, waarbij vaak zeeduivel wordt gebruikt. De meest voorkomende zijn rundvlees of varkensvlees, of een mix van de twee. Vaak worden stukjes paprika, ui en chorizo ​​tussen de stukken vlees geplaatst. Espetada wordt meestal geserveerd met witte rijst of aardappelen en salade – zo ook bij restaurant Horta.
Horta - vlees op bord
De flinke spiezen bij Horta worden aan haken in de overkapping bevestigd waardoor ze boven de tafel hangen. Dit maakt het makkelijk om de stukjes vlees of vis eraf te schuiven op het bord eronder.

De keuken van Horta

Maar terug naar keuken van Horta. De espetada waren heerlijk, we kozen voor 3 verschillende soorten vlees: kip, varkensvlees en rundvlees.
Horta - menu
Terwijl je wacht op een heerlijk gerecht zet de ober brood en Trilogia de saladas do Chef (drie soort van salades met inktvis en rode ui, paprika salsa en kikkererwten met kabeljauw).

Horta - eten

Zoals we eerder schrijven krijg je deze gerechten niet gratis, ze komen terug op de rekening. Je smaakpapillen worden al langzaam wakker gemaakt met de heerlijke combinatie van smaken.

Ook het dessert bij Horta is heerlijk, de chocoladetaart Fondant de Chocolate was precies zo smeuïg als je wenst in chocoladetaart is.

Betaalbaar

Wij waren met vier volwassenen en twee kinderen, alle volwassenen bestelden een espetada, we hadden nog wat patat, rijst en salade apart besteld. Voor een fles wijn, twee flessen water, een dessert, en vier koffie waren we nog geen 75 euro kwijt.

Wij hebben heel erg genoten: het ontdekken van Páteo Alfacinha en dan ook nog een waanzinnig restaurant erbij vinden. Páteo Alfacinha en Horta liggen iets buiten het centrum maar het is zeker de moeite om hier een lunch of diner te nuttigen. Wanneer je met meer dan 3 personen komt, is het verstandig om te reserveren.

Waar vind je Horta

Adres:Rua Guarda-Jóias 44, Ajuda
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 12:30 – 15:00 uur en 19:30 – 22:00 uur. Gesloten op maandag

Let op! Horta is het zomerrestaurant en is alleen geopend in de maanden: mei t/m september

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..