RC Restaurante – waar voor je geld!

**helaas is het restaurant permanent gesloten**
Wij vinden het heerlijk om door Alfama te slenteren en tijdens het slenteren nieuwe plekken te ontdekken. Deze keer liepen wij via de Pantheon langs het restaurant RC nabij station Santa Apolónia.

RC Restaurante Lissabon

Dit restaurant viel ons op omdat aan de buitenkant van het restaurant aangegeven staat dat een menu slechts 5 euro p.p. kost. Een menu bestaat uit brood met boter, een hoofdmaaltijd, dessert, een drankje én een koffie.

Dagmenu

Een menu do dia is hier ook werkelijk een menu do dia en niet, zoals bij veel toeristische restaurants, alleen het hoofdgerecht.

We waren in het begin een beetje huiverig. In Lissabon kun je goedkoop eten, maar deze prijzen (voor een menu do dia) waren ook voor ons verrassend laag. Wat kan je dan van het eten verwachten? Is het wel hygiënisch? Zitten er meer mensen binnen? Waarom zijn de prijzen zo laag?

Vol met locals

Waarom de prijzen zo laag zijn hebben we niet kunnen ontdekken, maar het eten was absoluut goed. Grote porties (vis of vlees) met rijst en patat. En ja, de hygiëne was ook dik in orde en als je niet te vroeg komt dan zit het restaurant helemaal vol met locals (het beste teken dat het een goede plek is om te eten).

Interieur RC Restaurante Lissabon

De bediening is jong en erg vriendelijk en ook al was hun Engels niet spectaculair goed, met gebarentaal kom je er zeker uit. De bediening is behulpzaam en erg efficiënt.

Kom op tijd

Omdat wij wat later in de middag aanschoven, hadden wij niet meer heel veel keuze in de maaltijden. Wil je volop keuze (en zeker zijn van een plaats) kom dan zo vroeg mogelijk. Wij aten chicken Brazil en beef Brazil. Omdat wij een extra water bestelden kwam onze rekening op 11 euro uit. Ja, je leest het goed: 11 euro!

Wij vonden het erg tof om hier te eten. Zo een soort restaurant vind je niet meer in het door toeristen overspoelde Lissabon. Dit is een typisch restaurant waar je de locals ontmoet. De lange tafels waar je aan kan schuiven biedt hiervoor een goede gelegenheid.

Kinderen zijn ook meer dan welkom in het restaurant, ook al hebben ze geen kinderstoel (daar is het ook allemaal wat te krap voor).Great value for money

Ben je op zoek naar luxe dan moet je zeker niet naar RC Restaurant gaan – what you see is what you get. Er is helemaal niets fancy aan dit restaurant maar ik weet zeker dat het eten hier niet minder smakelijk is dan bij een toeristisch restaurant.

Bon RC-Restaurante lissabon

Hoe kom je bij RC Restaurante

Adres: Calçada do Forte 26, Alfama
Openingstijden elke dag van 12:00 – 17:00 en 20:00 – 00:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..