Popular Do Capelo – verborgen restaurant in het toeristencentrum

Verborgen in de toeristische wijk Chiado, ligt restaurant Popular Do Capelo een typisch Portugese eetgelegenheid waar veel locals komen. Laat je niet afschrikken door de eenvoudige aanblik van buitenaf.
Popular Do Capelo - bar
Locals gebruiken hun lunch doorgaans aan de bar, maar er zijn ook tafels beschikbaar in een aangrenzende ruimte waar de bediening het menu en eventuele specialiteiten uit komt leggen. De prijs-kwaliteitverhouding voor zowel het eten als de wijn was perfect.

Basic, eten is super

Wij houden van de typische Portugese restaurants die uitblinken in simpel en eenvoudig. De ervaring leert dat hoe meer basic de sfeer is, hoe smaakvoller het eten zal zijn.
Popular Do Capelo - menu
En ook Popular Do Capelo stelt ons hier niet in teleur. De gerechten op het menu zijn zoals wij ze het liefste zien, maar zo staan er ook traditionele regionale lekkernijen op de kaart.

Bediening heeft het druk

We werden vriendelijk ontvangen. Bij binnenkomst werden wij snel naar een tafel gewezen en werden de menu’s bijna naar ons gegooid. Het was mega druk in het restaurant en de bediening kwamen handen en voeten te kort. Er werd uit een kast een ouderwetse kinderstoel getoverd zodat ook onze jongste aan tafel kon zitten.

Na een kwartiertje was het spitsuur voorbij en konden de mannen in de bediening weer even op adem komen, en hadden ze weer wat meer tijd.

Het menu is in het Portugees, maar heb je een vraag dan is de bediening erg behulpzaam om het je uit te leggen. Mocht je er dan nog niet uitkomen dan biedt Google ook een antwoord.

Flinke porties

We bestelden hamburguer com molho mostarda (hamburger in mosterdsaus) en costeletas (kotelet) voor het hele gezin. Inderdaad, we bestelden 2 porties en aten daarvan met het hele gezin (onze peuter en kleuter zijn hele goede eters).

Het eten was super smaakvol en net zoals we gewend zijn bij de gerechten kwamen er ook (veel) huisgemaakte frietjes bij, met een beetje salade.
Popular Do Capelo - rekening
Voor bovenstaande gerechten, brood, boter en olijven, twee mousse de chocolate, wijn, water en koffie waren er nog geen 35 euro kwijt.

Witte wijn van de tap

Vinho Verde (groene wijn) is een delicatesse in Portugal. Het is wijn uit de Minho en dient ijskoud gedronken te worden. Het is een van onze favoriete wijnen om te drinken. We waren dan ook zeer verheugd dat er naast de biertap een Vinho Verde tap stond om ijskoud de wijn te tappen.

Waar vind je Popular Do Capelo

Adres: Rua Capelo 8 Chiado
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 07:00 – 21:00 uur | zondag gesloten

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..