Pavilhão Chinês – is dit een bar of een museum!?

Wil je een uniek ervaring in het nachtleven van Lissabon, ga dan naar Pavilhão Chinês. Dit is waarschijnlijk een van de meest bizarre bars waar je ooit bent geweest, dat was het in ieder geval voor ons.

Pavilhão Chinês is een van de meest interessante en ongewoon bars die wij ooit hebben gezien!

Van kruidenierswinkel tot cocktailbar

Wat ooit een kruidenierswinkel was is sinds 1986 omgetoverd tot een bizarre bar: rariteiten in de stijl van de jaren 1900, hippe lounge muziek, (oude) obers in een gilet en een vijftigplusser die de lekkerste cocktails staat de mixen.

Pavilhão Chinês barman

Dingdong

Besluit je om naar Pavilhão Chinês te gaan en je hebt de rode deur gevonden, doe dan geen moeite om de deur te willen openen. Deze zit dicht, om binnen te komen bel je aan. Heb geduld want als het binnen druk is dan duurt het even voordat een ober in een gilletje de deur komt openen en jou persoonlijk verwelkomt.

Pavilhão Chinês bar

Fascinerende verzameling als interieur

Wanneer je binnenloopt kan je niet meer ontsnappen aan de fascinerende inrichting van allerlei dingen, zoals schilderijen van sovjet soldaten, modellen van oorlogsvliegtuigen, minuscule speelgoedsoldaatjes, kamerhoge glazen vitrines netjes ingericht met antiek speelgoed, keramische Toby-kannen en Flamenco-fans.

Pavilhão Chinês kunst

Pavilhão Chinês heeft verschillende kamers. Lopen van kamer naar kamer is alsof je door een museum gaat met curiosa en kitche kunst van voornamelijk oost Europa. De verzameling is van de eigenaar – het bijna niet te geloven dat het allemaal van een persoon is.

Pavilhão Chinês sovjet kunst

De tafels zijn in jaren 50 stijl. Wat ons opviel was dat er om middernacht op heel veel tafels stond dat ze gereserveerd waren. Wij verlieten een half uur voor sluitingstijd de bar, de tafels bleven onbezet. Heel merkwaardig, eigenlijk net zoals de hele bar.

Erotische kunst als menuboek

Wanneer je eenmaal het interieur op je hebt inlaten werken, komt de ober met het menuboek (ja, boek). Het menuboek bestaat uit liefst 82 pagina’s waarin de geschiedenis van Pavilhão Chinês wordt beschreven, waar het drankenassortiment van thee, wijn, cocktails tot champagne staan. Pavilhão Chinês heeft meer dan 100 cocktails en 100 soorten thee in dit bijzondere menu vol met afbeeldingen van naakte vrouwen staan.

Pavilhão Chinês voorkamer 2

Must go

Wij hebben heel veel plezier gehad in de bar, niet alleen om het interieur, maar de verwondering die wij hadden zagen we ook bij de andere mensen die voor de eerste keer de bar binnenlopen.
Pavilhão Chinês bar
Pavilhão Chinês Lissabon is echt een plek waar je zelf geweest moet zijn. De verwondering die je voelt wanneer je de bar verlaat kan je alleen goed beschrijven wanneer je hier zelf iets hebt gedronken.

Hoe kom je bij Pavilhão Chinês

Adres: Rua Dom Pedro V 81, Príncipe Real
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 18:00 – 02:00 uur | Zondag 21:00 – 02:00 uur.
Dicht op 24 en 25 december

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..