Pastelaria Suíça – pastéis de nata en bica

**UPDATE SEPTEMBER 2018
Helaas is pastelaria Suiça gesloten. De gebouw waar pastelaria Suiça onderdeel van is, is overgenomen voor een investeringsmaatschappij die andere plannen heeft dan winkels in het gebouw vestigen.**

Een pastelaria is een soort van banketbakker, er zijn veel te vinden in Portugal. Pastelaria Suiça is zeer bekend bij de Lisboetas maar ook toeristen weten de weg goed te vinden.

Pastelaria Suica gevel

Soms stapt er busladingen voor de pastelaria uit om lekkere zoetigheid te kunnen kopen en op het terras te genieten van de zon.

Pastéis de Nata met een bica

Als je geen tijd hebt om naar Belém te gaan (voor de Pastéis de Belém) neem dan bij Pastelaria Suíça op Rossio in de stad, een pastéis de nata (custard gebakjes). Natuurlijk vergeet je niet om er kaneel op te doen en er een bica (espresso) bij te bestellen.

Pastelaria Suica toonbank

Eerlijk is eerlijk, van alle historische cafés in de stad, is pastelaria Suiça degene die in de afgelopen jaren het meest zijn charme is verloren. Maar nog steeds worden er busladingen toeristen afgeleverd door de bussen die voor de deur stoppen. In het verleden hoorde de Suiça tot hippe innoverende cafés in Lissabon. Tegenwoordig is het interieur verouderd en het personeel is ook niet meer zo vriendelijk als voorheen.

Pastelaria Suíça is de nummer 8 in onze grote Pastéis de Nata test.

Terras vol? Geen probleem!

Maar toch blijft Suiça een must do/eat locatie. Er is een terras aan de kant van Rossio. Is het terras vol, loop dan door het pand naar Praça da Figueira. Daar vind je nog meer plaatsen om te genieten van je koffie met pastéis.

Pastelaria Suica Lissabon

Leuk detail is dat deze plek verantwoordelijk is voor de introductie van de Franse croissant in Portugal in de vroege 20ste eeuw.

Waar vind je Pastelaria Suíça?

Adres: Praça Dom Pedro IV (Rossio) 96 a 104, Baixa
Openingstijden: dagelijks 07:00 – 21:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..