Pastelaria Orion – zoetigheid eten met locals

Pastelaria Orion ligt om de hoek bij Ascensor da Bica en aan een drukke weg van de wijk Chiado naar Estrela. Wanneer je langsloopt en naar binnen kijkt dan zitten er bijna alleen locals te genieten van al het lekkers dat Pastelaria Orion serveert.

Orion - ingang

De pastelaria bestaat sinds 1945 en is nog altijd in de handen van dezelfde familie, al drie generaties lang.

Ideaal voor ontbijt en lunch

De pastelaria heeft een mindere chique uitstraling dan de bekende pastelarias op loopafstand, zoals Café A Brasileira, Café Nicola en Pastelaria Alcôa, maar ze bakken hier heerlijke gebakjes.

Orion gebak

Heb je een appartement in de buurt van Pastelaria Orion dan is het een goede keuze om te ontbijten. Ze hebben goede koffie, verse jus d’orange en uitstekende croissants en brioches. Maar je kan ook kiezen voor een belegd broodje. Voor een ontbijt met 2 personen ben je rond de 10 euro kwijt.

Orion - toonbank kopie
De pastéis de nata is hier ook erg goed, niet te zoet of te romig. Eigenlijk precies zoals wij het lekker vinden. Bij de salame de chocolate hebben we het schoteltje afgelikt, overheerlijk was deze.

Pastelaria Orion ligt nabij Miradouro de Santa Caterina, dus haal iets lekkers bij de pasteleria en eet het op bij het uitzichtpunt, dubbel genieten!

Waar vind je Pastelaria Orion

Adres: Calçada do Combro 1, Chiado
Openingstijden: dagelijks van 07.00 uur tot 20.00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..