Pastelaria Mexicana – lekker eten, lange zit

Vele locals beschouwen Pastelaria Mexicana als de beste pastelaria van de stad. Laat je niet afleiden door ‘Mexicana’ om te denken dat je hier geen typische Portugese gebakjes kunt krijgen. Dit bedrijf is namelijk al sinds 1946 in handen van een Portugese familie. De pastelaria is genoemd naar de locatie waar deze is gevestigd: Praça de Londres was ooit Praça do México.
Mexicana - ingang

Genieten van het echt leven in Lissabon

De pastelaria zit doorgaans de hele dag vol met locals. De pastelaria bevindt zich in een buurt die veelal wordt bevolkt door de hogere middenklasse en dat merk je ook aan het publiek dat hier komt.
Mexicana - ouderen
Wij kwamen voor de lunch en er was een hoog gemiddelde aan bejaarde echtparen in dure kleding, behangen met juwelen. Helemaal niets mis mee, en daarnaast is het ook niet zo’n chique tent waar je je in je korte broek en kindjes die helemaal vies zijn van het spelen opgelaten voelt.

De pastelaria heeft 3 delen: er is het terras, het voorste deel van de pastelaria met simpele zitplekken en de counter waar je zoetigheid, snacks, broodjes, koffie / thee kunt bestellen. Loop je iets meer door, dan kom je in het restaurantgedeelte achterin.

Mexicana - toonbank

Goede lunch, trage bediending

We kwamen met best wat trek het restaurant binnen, wat sowieso niet zo bevorderlijk is voor de sfeer bij onze peuter en kleuter. We vroegen om wat salgados zoals een croquette de carne en chamuças om de eerste trek te stillen (en de lieve vrede aan tafel te bewaren). Maar helaas werd het niet begrepen door de bediening en moesten we er 3 keer om vragen voordat de hartige pasteitjes op tafel stonden.
Mexicana - eten
Als hoofdgerecht bestelde we de bacalhau van het huis en een bitoque met extra patat. Het eten was echt heel lekker en het toetje, mousse chocolate, was ook verrukkelijk.

De keerzijde van ons bezoek is dat we bijna twee en een half uur in het restaurant hebben gezeten. We hadden geen speciaal gerecht wat een langere bereidingstijd had, of ingewikkelde vragen. Op zich is het geen ramp om wat langer te tafelen, maar het continu vragen van een drankje, voorgerecht, dessert en rekening (dat maar niet komt) was best wel irritant. Het is ook niet zo dat er te weinig bediening was, tegen de tijd dat wij ons hoofdgerecht kregen zat er bijna niemand meer in het restaurant en vanaf dat moment duurde onze lunch nog zeker een uur.

Het afrekenen ging ook niet soepel. Ons was gezegd dat we met kaart konden betalen. Maar tijdens het afrekenen bleek dat het alleen met multibanco kon. Gelukkig hadden we nog wat contant geld.

De volgende keer halen we alleen wat zoetigheid en hopen dan binnen 15 minuten weer buiten te staan om ervan te genieten.

Retro interieur

De ambiance in het restaurant is erg tof, of zoals de bediening het omschreef, een zachte Portugese bouwstijl. Wat hij daarmee bedoelde is ons eigenlijk nog steeds niet duidelijk.

mexicana - restaurant deel

Veel van het interieur is ontworpen tijdens het regime van Salazar (1932 – 1974). Er zijn veel keramische panelen en retro decoratie die een duidelijke sfeer maken in het restaurant.
Mexicana - vogelkooi
En de vogelkooi is een attractie voor als je met een peuter en kleuter in het restaurant gaat eten.
Dat was het buffet trouwens ook, het was een beetje lastig om aan de kinderen uit te leggen dat ze daar niet aan mochten komen.

Waar vind je Pastelaria Mexicana

Adres:Av. Guerra Junqueiro 30 C, Areeiro
: openingstijden: Elke dag 07:30 – 22:00

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..