Pastelaria Espigasol – onze Pastéis de Nata testwinnaar!

Bij Pastelaria Espigasol maken ze de lekkerste pastéis de nata wat ons betreft en ja, ze winnen het dus van onder andere Pastéis de Belém in onze grote Pastéis de Nata test. Qua smaak doen ze niet veel voor elkaar onder. De reden dat de pastéis de nata bij Pastelaria Espigasol winnen komt omdat deze pastéis ook nog 1 of 2 dagen na aankoop verrukkelijk zijn om te eten. Ze worden niet taai en behouden hun smaak.

Pastelaria Espigasol, Lissabon

De smaak is precies goed, vol en romig en zeker niet te zoet. Het deeg kraakt als je er een hap van neemt en na je eerste pastéis de nata wil je eigenlijk er direct nog één op eten.

Pasteis de nata van Pastelaria Espigasol: de beste van Lissabon
De pastelaria heeft naast de bakkerij ook een kleine cafetje, waar je de pastéis de nata met de perfecte combinatie kan nuttigen, namelijk met een bica(espresso). Maar met water, frisdrank of iets anders smaakt het ook heerlijk.

Bolinhos de amêndoa

Amandelkoejes van Pastelaria Espigasol
Pastelaria Espigasol heeft niet alleen de lekkerste pastéis de nata maar ook heerlijke bolinhos de amêndoa (amandelkoekjes). Kies de ronde koekjes met een amandel erop of de ovale amandelkoekjes, je wordt niet teleurgesteld. Eigenlijk is alles van deze pastelaria een aanrader.

Pastelaria Espigasol is de onbetwiste nummer 1 in onze grote Pastéis de Nata test.

Epigasol toonbank

Waar vind je Pastelaria Espigasol

Pastelaria Espigasol ligt niet in het centrum, maar vlakbij Campo Grande, om de hoek bij Estádio José Alvalade het thuisstation van devoetbalclub Sporting Portugal. Vanaf Rossio neem je de metro: Linha Verde (de groene lijn), de halte is Telheiras en vanaf daar is het nog 5 minuten lopen.

Vanaf Rossio ben je ongeveer 24 minuten onderweg. Het lijkt lang, maar het is echt de moeite waard. Wanneer je besluit om een ommetje te maken om Espigasol te bezoeken, krijg je daar geen spijt van.

Je kan een bezoek aan Espigasol combineren aan een lunch bij Mercearia De L Praino, vergeet dan vooral niet de Posta Mirandesa te bestellen. Of koop de pastéis om deze te eten in het park, Parque da Quinta das Conchas e dos Lilases.

Adres: R. Prof. Dias Amado 1C, Telheiras
Openingstijden: elke dag van 08:00 – 20:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..