Pastelaria Espigasol: onze testwinnaar!

Bij Pastelaria Espigasol maken ze de lekkerste pastéis de nata wat ons betreft en ja, ze winnen het dus van onder andere Pastéis de Belém in onze grote Pasteis de Nata test. Qua smaak doen ze niet veel voor elkaar onder. De reden dat de pastéis de nata bij Espigasol winnen komt omdat deze pastéis ook nog 1 of 2 dagen laten goed te eten zijn. Ze worden niet taai en behouden hun smaak.

Pastelaria Espigasol, Lissabon

De smaak is precies goed, vol en romig en zeker niet te zoet. Het deeg kraakt als je er een hap van neemt en na je eerste pastéis de nata wil je eigenlijk er direct nog één op eten.

Pasteis de nata van Pastelaria Espigasol: de beste van Lissabon
De pastelaria heeft naast de bakkerij ook een kleine cafetje, waar je de pasteis de nata met de perfecte combinatie kan nuttigen, namelijk met een bica (klein kopje koffie). Maar met water, frisdrank of iets anders smaakt het ook heerlijk.

Amandelkoekjes

Amandelkoejes van Pastelaria Espigasol
Pastelaria Espigasol heeft niet alleen de lekkerste pastéis de nata maar ook heerlijke koekjes amandelkoekjes. Kies de ronde koekjes met een amandel erop of de ovale amandelkoekjes, je zal niet teleurgesteld worden. Eigenlijk is alles van deze pastelaria een aanrader.

Pastelaria Espigasol is de onbetwiste nummer 1 in onze grote Pastéis de Nata test.

Waar vind je Pastelaria Espigasol

Espigasol ligt niet in het centrum, maar vlakbij Campo Grande, om de hoek bij Estádio José Alvalade van Sporting Portugal Vanaf Rossio kan je de metro nemen: Linha Verde (de groene lijn), de halte is Telheiras en vanaf daar is het nog 5 minuten lopen. Je bent ongeveer 24 minuten onderweg. Maar het is echt de moeite waard. Je krijgt er geen spijt van om een ommetje te moeten maken om deze pastelaria te bezoeken.

Adres: R. Prof. Dias Amado 1C, 2715-311
Openingstijden: Elke dag van 08:00 – 20:00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *