Pastelaria Beira Gare – Lunch voor elk budget

Om de hoek bij Rossio vind je Pastelaria Beira Gare. Vanaf de stoep kan je de vrolijke obers achter de bar hun werk zien doen. Voor het raam staat een kok de salgados (hartige pasteitjes) en broodjes klaar te maken.

Pastelaria Beira Gare bi stationj Rossio, Lissabon

Bij Pastelaria Beira Gare kan je terecht voor een heerlijke lunch maar het is vooral een must go voor hun heerlijke hartige pasteitjes.

Beira Gare gevel

Plenty of salgados

Er zijn vele soorten smaken salgados in Portugal. Om je een beetje op weg te helpen hieronder een overzicht van de soorten die verkocht worden bij Beira Gare.

Crepe (soort van loempia met groente), chumosa (driehoek pasteitjes gevuld met kip/kerrie), pasteis de camarão (garnalen), pastéis de bacalhau (kabeljauw) zijn bijna alle even lekker. Heb je reuze trek neem de bifana com pão (broodje schnitzel) of een prego (broodje steak).

Eten kan hier ook. Ze hebben een uitgebreide menu met onder andere sardine. Vanaf mei is het weer veilig om sardine te bestellen (anders krijg je kweeksardines en dat is niet zo lekker – dit geldt voor alle restaurants). Lees: kweeksardine ben je de hele dag aan het opboeren en daar wordt niemand blij van. De kaart is eenvoudig maar doeltreffend. De traditionele Portugese vlees- en visgerechten zijn goed vertegenwoordigd.

Beira Gare binnenin

Perfect voor een klein budget

Ben je op een budget vakantie dan is dit restaurant helemaal voor jou. Voor 2 personen een maaltijd met drankjes (water en ½ fles wijn) zijn we rond 30 euro klaar. Niet alleen is Beira Gare budget vriendelijk, je eet hier ook tussen de locals. Ook al komen hier steeds meer toeristen is dit nog een van de best bewaarden geheimen van Lissabon op het gebied van weinig toeristen.

Waar vind je Beira Gare?

Adres:Praça Dom João da Câmara 4, Baixa
Openingstijden: maandag t/m zaterdag: 06:00 – 00:30 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..