Pastelaria Aloma: – “beste pasteis de nata in de wereld”

“Het geheim van de geschiedenis”, dat staat op de doosjes waar de pasteis de nata van Pastelaria Aloma inzitten. Het verhaal gaat dat iemand van het café (lang, lang geleden) het recept van de pasteis heeft gestolen van één van de monniken van Mosteiro dos Jerónimos in Belem. Zij verbeterden het recept naar eigen smaak en verkopen sinds 1943 de pasteis in de pastelaria.

Pastelaria Aloma, de beste pasteis de nata ter wereld

Pastelaria Aloma: de beste in 2012, 2013 en 2015

In 2009 heeft Pastelaria Aloma een nieuwe eigenaar en door meer naamsbekendheid waar deze nieuwe eigenaar voor zorgde, werd de pastelaria uitgenodigd om deel te nemen aan de competitie ‘O melhor pasteis de nata‘, de beste pasteis de nata. Ze wonnen in de jaren 2012, 2013 en 2015. Door dit ‘keurmerk’ werden ze breed bekend (internationale media zoals New York Times en CNN pikten dit bericht op) en krijgen zij meer klanten – ook al claimt de eigenaar dat zeker 85% van zijn klanten de bewoners uit de buurt zijn.

Toonbank van Pastelaria Aloma, Lissabon

De pasteis de nata van Aloma: het oordeel

Deze pasteis de nata kan je koud eten, zonder verlies van de smaak. Soms worden de pasteis dan erg zompig. Maar deze pasteis de nata blijft knapperig, de crème is niet te zoet. De pasteis de nata is er zacht en smaak heerlijk. Zeker één van de beste pasteis die ik in Lissabon heb geproefd.Bereikbaar met Tram 28

Aloma ligt niet dichtbij het centrum, maar wanneer je besluit om tram 28 te nemen blijft dan zitten tot de eindhalte in Estrela. Vanaf hier is het nog 8 minuten lopen naar de pastelaria.

Andere bezienswaardigheden in Estrela

Kies je ervoor om naar Aloma te gaan, dan kan je een heel dagdeel in de buurt invullen. Zo kun je een bezoek brengen aan de Basilica da Estrela, de Jardim da Estrala en kun je heerlijk lunchen bij Mercado de Campo de Ourique.

Mocht je in het centrum willen blijven, dan kun je Aloma ook vinden bij Mercado Ribeira – Time Out Market en El Corte Ingles. Heb je helemaal geen tijd gehad om op zoek te gaan naar deze pasteis de nata, dan heb je nog een laatste kans op het vliegveld.

De prijs van de pasteis de nata zijn 1 euro.

Pastelaria Aloma is de nummer 3 in onze grote Pastéis de Nata test.

Hoe kom je bij Aloma

Adres: Rua Francisco Metrass 67
Openingstijden: dagelijks van 08:00 – 19:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *