PARK bar – uniek plek met prachtig uitzicht

Het ontdekken van nieuwe, verrassende plekken in Lissabon is een van onze favoriete bezigheden tijdens onze tripjes aan deze mooie stad. Op het randje van de wijk Bairro Alto ontdekten wij op de bovenste verdieping van een parkeergarage een interessante rooftop bar: PARK bar.

Bij het binnenlopen van de parkeergarage vonden we het wel een beetje spannend over wat we zouden aantreffen op de zevende etage. Omdat we hadden gehoord dat de lift klein en vies was, en lijkt alsof het uit elkaar valt, namen we de trap.

Een oase, maar niet van rust

Eenmaal helemaal boven is de entree niet te missen, je verwacht misschien wat eleganters maar achter het plastic schuilt een ware tuin, vol met planten, bomen en houten tuinmeubels.

PARK rooftop ingang

Toen wij er waren was het erg druk, ik kan me heel goed voorstellen dat het hier altijd wel druk is.
PARK is een unieke plek, het biedt 180 graden uitzicht over de stad: Ponte 25 Abril, Igreja Santa Caterina, de rivier de Taag. Vooral rond zonsondergang is dit een mooie plek om te zijn.

In de namiddag is het een ideale plek om te borrelen, maar kom je na acht uur dan transformeert PARK langzaam tot een club en komt er steeds hardere muziek uit de luidsprekers.

PARK rooftop uitzicht tejo en ponte

Cocktails

PARK is geen goedkope plek om een cocktail in Lissabon te drinken, maar ze zijn de moeite waard. Weet je van tevoren al dat je langere tijd van het uitzicht blijft genieten in PARK, bestel dan maar gelijk een hele kan.

PARK rooftop grote bar

PARK heeft ook de mogelijkheid om iets te eten, ze zijn vooral bekend om hun voortreffelijke hamburgers. Maar er staan ook meer traditionele gerechten zoals bacalhau (kabeljauw) op de kaart.

Wij hebben ontzettend genoten van het uitzicht bij PARK, alleen waren wij er na acht uur toen een DJ al achter de draaitafel was gekropen en er een hele luide mix van muziek uit de speakers kwam.

PARK rooftop kleine bar richting Chiado

Het is natuurlijk persoonlijk, wij hebben liever met zo een uitzicht en fijn ingerichte plek een wat rustiger achtergrondmuziek. Volgende keer komen wij zeker eerder!

PARKrooftop achterterras

Underground

Begin 2018 was dit dakterras nog heel erg underground, momenteel zijn ze zo populair geworden dat ze waarschijnlijk in een nieuwe oplage van reisgidsen zoals de Time-Out en de Lonely Planet komen in te staan. Verbaas je daarom ook niet hoeveel toeristen je op dit dakterras tegenkomt.

Waar vind je PARK bar

Adres: Calçada do Combro 58, Bairro Alto
Openingstijden: dinsdag – zaterdag: 13:00 – 02:00 uur | zondag 13:00 – 20:00 uur | maandag gesloten

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..