O Talho – slager in een restaurant

Ben je een liefhebber van vlees, dan is dit restaurant helemaal wat voor jou. O Talho (de slager) is helemaal gericht op vlees.
O Talho - ingang

En het beste is, ze hebben een slagerij naast / aan het restaurant zitten waar je vlees kan kopen.

2-in-1 winkel

Omdat wij niet helemaal bekend waren met het concept was het even zoeken, toen we de trappen van O Talho op liepen. Als eerst kom je bij een kassa, waar je aangeeft of je voor de slager komt of voor het restaurant. Om naar het restaurant te komen, dien je eerst een stukje door de slagerij te lopen.
O Talho - winkel
De slagerij ziet er uitnodigend uit met de mooie stukken vlees in de vitrine. Naast vlees verkoopt de slagerij ook wijn en chips (van eigen merk). Zo kan je met een complete maaltijd naar buiten lopen.

Kook je liever niet zelf, dan word je vanaf de kassa begeleid naar het restaurant. Je gaat dan door de gordijnen die een scheiding maken tussen de slagerij naar het restaurant.
O Talho - gordijn

Chique en elegant interieur

Bij binnenkomst valt de chique en elegante indeling direct op. Het is geen restaurant waar je niet op je slippers kan binnenlopen, ook al is de uitstraling chique de sfeer is erg relaxed.

Het interieur is een mix van van modern met traditionele aspecten. De muur rechts achter hangt helemaal vol met borden. Iets wat je in vele traditionele restaurants vindt.
O Talho - borden
Het toilet is beneden en ook hier is er plaats voor typische Portugese elementen. Van wijnkisten is er een hele muur gemaakt, met onder de trap hun wijnkast. Ben je een wijnliefhebber ga dan zeker naar het toilet. Ook al was het alleen maar om de creatieve muur te zien.
Er staat veel bediening in het restaurant, wat tijdens ons bezoek opvallend was omdat wij een van de weinigen waren die in het restaurant zaten (we kwamen redelijk na lunchtijd). De bediening is jong en super vriendelijk, ze spreken goed Engels.
O Talho - benedengang

Smakelijk eten!

De kaart is zeker niet ingewikkeld, met niet meer dan 10 gerechten per gang. Wij kozen voor de Pig Belly “A Bairrada” en O Talho Hamburguesa (de hamburger).
O Talho heeft geen kindermenu, dus kozen wij de croquettes met patat voor onze kleuter.
O Talho - eten
Het vlees wordt perfect bereid en we vielen dan ook allemaal helemaal stil tijdens het eten. De gerechten worden mooi opgemaakt en ook al oogt het misschien niet veel, wij zaten helemaal vol.

Kindvriendelijk

Kinderen zijn hier zeker welkom. Er is een kinderstoel en wanneer wij extra brood bestellen voor onze baby werd het niet op de bon gezet. Ze hebben alleen geen verschoning mogelijkheden op het toilet.

Niet goedkoop, maar wel waard

O Talho is niet een goedkoop restaurant, maar zeker wel een die het waard is om voor te betalen. De prijzen zijn ongeveer gelijk als in Nederland uit eten te gaan. Voor 3 gerechten, een aperitief, glas wijn, halve liter water en brood en smeerseltjes en 1 koffie als toetje waren we bijna 75 euro kwijt.
O Talho - bar

Chef Kiko

O Talho is één van de restaurants van de bekende Portugese kok (of eigenlijk in Brazilië geboren kok met Portugese ouders). Chef Kiko heeft meerdere restaurants in Lissabon met verschillende concepten. Zijn eerste restaurant is O Talho, dat in 2013 geopend is.

In dit restaurant is geen vis te krijgen.
In 2014 opende hij Cevicheria in Príncipe Real, waar je alleen vis kan eten. In 2016 opende hij zijn derde restaurant A Cafetaria nabij Cais do Sodré, waar je kleine en snelle gerechten kan eten.

Chef Kiko heeft verschillende tv-programma’s gemaakt en een aantal kookboeken geschreven.

Waar vind je O Talho

Adres: rua Carlos Testa 1, São Sebastião
Openingstijden: elke dag 12:00 – 17:00 uur | 19:00 – 00:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..