O Velho Eurico – lowbudget eten met Lisboetas

** update mei 2019
het restaurant is permanent gesloten wegems de gezondheid van de eigenaar **

Ben je op zoek naar typisch Portugees eten in een typisch Portugees restaurant middenin het toeristisch hart van Alfama? Dan ben je op zoek naar O Velho Eurico!

O Eurico - buitenkant

Dit typische Portugese restaurant past in ieders budget: voor minder dan 20 euro kan je hier met 2 volwassenen en een kleuter eten. En hadden we al gezegd dat het typisch Portugees is?

Eten tussen de locals

Langzaam aan wordt O Eurico ontdekt door de toeristen, in een aantal reisgidsen is dit fijne restaurant terug te vinden. Ondanks dat is het overgrote deel van de mensen dat hier komt eten nog altijd Lisboeta. Het kan dus maar zo zijn dat je aanschuift aan een grote tafel met louter locals.

Groter dan je denkt

Is het lekker weer en heb je mazzel, dan kan je een plekje bemachtigen op het kleine terras dat tijdens lunchtijd vol in de zon ligt.

O Eurico blije mensen

Bij binnenkomst (let op, de deur is heel smal) zijn er enkele tafels waar je aan kan zitten. Is het hier vol? Dan is er vast een serveerster die (luid) aan je vraagt met hoeveel personen je komt eten. Om de hoek van de keuken is namelijk nog een zitruimte.

Service met een lach

Vaak staan er alleen maar vrouwen in de bediening, en die werken keihard. Tussen 12:30 – 15:00 uur is het erg druk bij O Eurico en dat merk je aan alles bij de bediening. Soms gaat het dan ook mis. Bij onze bestelling waren ze de Picanha vergeten, zodat we niet samen konden eten. Niet heel erg als je met een baby en peuter reist.

O Eurico febras

Door het harde werken vergeten de serveersters soms te lachen en bikkelen de lunchuren door, maar ze zijn wel vriendelijk en behulpzaam.

Kindvriendelijk

Kom je met kinderen en heb je een buggy bij je? Zorg dat je deze kan opklappen, een standaard buggy past niet door de deur en de ruimte binnen is eigenlijk te krap om een buggy te stallen.

O Eurico lege tafel en kinderstoel

Er zijn kinderstoelen aanwezig en de serveersters zijn heel erg relaxed als er kinderen aan tafel zitten. Zoals bijna overal in Lissabon trekken blonde kindjes de aandacht bij de bediening.

Low budget

Het eten is heerlijk en komt in hele grote porties. Ben je niet zo een grote eter, zorg dan dat je met je tafelgenoot een gerecht deelt.

O Eurico kabeljauw

O Eurico heeft geen uitgebreide kaart, in het restaurant hangen borden waarop je de specialiteiten van het huis kan zien.

O Eurico menu

Verwacht niets fancy of chique aan dit restaurant, de charme zit ‘m er vooral in dat je makkelijk in contact komt met locals.

Minpuntje

Valt er nog iets aan te merken? Jazeker. Er is namelijk slechts één toilet waar dames én heren gebruik van maken. Tijdens de lunch is er bijna geen tijd om het toilet schoon te maken. Het kan dus zo zijn dat het toilet wat vies is aan het einde van de middag. Ook is er geen plek om je kinderen makkelijk te verschonen.
O Eurico - terras

Pluspunten

En pluspunten? Jazeker! Eigenlijk alles in dit artikel (behalve de toiletten), en daarnaast is de locatie van O Eurico erg fijn. Je kan het restaurant als break gebruiken tijdens het ontdekken van Alfama.

O Eurico ligt vlakbij Escadinhas de São Cristóvão. Maar ook elevator Castelo en andere bezienswaardigheden zoals Sé de Lisboa, Castelo de São Jorge en een aantal miradouros in Alfama zijn op minder dan 10 minuten loopafstand.

Waar vind je O Eurico?

Adres:Rua São Cristóvão 3, Alfama
Openingstijden: maandag t/m zaterdag: 12:00 – 16:00 uur | 19:00 – 00:00 uur. Zondag gesloten

Join the Conversation

4 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..