NATA Lisboa – the world needs NATA

De Fabrica de Pastéis de Nata NATA Lisboa stond eigenlijk niet op mijn lijstje om mee te nemen in de grote pastéis de nata test.

NATA Lisboa
Totdat het mij opviel dat er in maart 2017 ook een vestiging in Amsterdam is geopend.

Europese aanwezigheid

NATA Lisboa is een Portugees franchiseconcept dat meerdere vestiging in Europa heeft. Naast een paar vestigingen in Portugal (Lissabon & Porto) en dus ook in Amsterdam, vind je NATA Lisboa ook in Barcelona, Parijs, Wenen en Antwerpen.

In Lissabon hadden zij tot begin dit jaar een klein café tussen Alfama en Baixa en naast de verkoop van pasteis de nata kan je hier ook lunchen en/of een kop koffie drinken. Maar de formule draait natuurlijk voornamelijk om pastéis de nata.
Momenteel zijn zij te vinden in de buurt van metrostation Saldanha.

Het oordeel

Na de eerste hap van de pastel is mij duidelijk dat dit zeker niet de lekkerste pasteis de nata is die ik heb gegeten. Mijn reisgenoot denkt er anders over en die geniet vol van de pasteis. Ik vind de smaak flauw en de vulling vult als een massief geheel je mond. Een pluspunt is dat het deeg wel erg knapperig is. Maar deze pasteis de nata kan mij niet overtuigen om enthousiast van te worden.

De pay-off van de franchising is “the world need NATA”. Mochten dit de enige pastéis in de wereld zijn, dan sla ik toch even over.

NATA Lisboa is de nummer 11 (en daarmee laatste) in onze grote Pastéis de Nata test.

Waar vind je NATA Lisboa

Adres: Av. 5 de Outubro 10, Saldanha
Openingstijden: elke dag van 08:00 – 23:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..