Mú Gelato Italiano – lactose en glutenvrij ijs

Zoals we al eerder schreven zijn er vele ijswinkels in Lissabon, het is lastig om een keuze te maken wat wij nou echt de lekkerste vinden. Het smaakt ons allemaal zo goed, ook het ijs van Mú Gelato Italiano. Mu - in de winkel

Mú onderscheidt zich ten opzichte van de andere ijswinkels door dat ze vegan vriendelijk zijn, glutenvrije ijshoorntjes hebben en meer dan 50 lactose,- en glutenvrije smaken. Zonder dat de smaak minder wordt overigens.

Italiaanse roots

Marco Bauli – één van de eigenaren, heeft Italiaanse roots. Zijn vader en opa waren banketbakkers, de passie voor zoetigheid is ook overgeslagen op Marco. Samen met zijn vrouw – Elena – hebben zij twee locaties van Mú Gelato Italiano in Lissabon.

Seizoensfruit

Net zoals vele ijssalons gebruikt ook Mú voornamelijk seizoensfruit. Gelukkig is het vaak mooi weer in Lissabon en is aardbeienijs (morango) het hele jaar door verkrijgbaar.

Maar ook de andere smaken zijn zo smaakvol dat je eigenlijk gelijk meer ijs wilt halen.
Tijdens een hele warme dag aten wij de limoen – wat een hele goede keuze was gecombineerd met karamel zeezout.
mu met bord
Er zijn nog vele andere soorten ijs zoals, vijgen, pistache (wat er hier niet groen eruit ziet), chocolade ijs, kaneel, oreo koekjes, mango en kiwi met sinaasappel.

Vestigingen

Mu - hoek van de straat
Wij gingen een ijsje halen in de kleine vestiging van Mú. Bij deze kleine ijssalons is er geen mogelijkheid om te zitten, maar met Jardim Príncipe Real aan de overkant van de weg kan je je ijsje onder de boom in het park opeten. Er is nog een vestiging die veel groter is en waar je wel kunt zitten.

Waar vind je Mú Gelato Italiano

Adres: Campo Martires da Patria 50, Interdente
Openingstijden: elke dag 12:30 – 00:00 uur

Adres: Rua Dom Pedro V 145, Príncipe Real
Openingstijden: elke dag 13:30 – 22:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..