Merendinha do Arco – waar de tijd nog stil staat

Verscholen net achter Rossio Arco ligt Merendinha do Arco, een restaurant waar je ondanks de vele toeristen in dit deel van de stad, bijna alleen maar Lisboetas tegenkomt.

Het is een van onze favoriete Tascas (Portugese lokale eettentjes) downtown Lissabon, het voelt als een ‘secret escape’ tussen de vele toeristen restaurants in de wijk Baixa.

Sinds 1940 favoriet bij Lisboetas

Het restaurant is opgericht in 1940 en wordt momenteel uitgebaat door David Castro (die vaak achter de bar te vinden is), met in de keuken zijn vrouw Fátima.

Merendinha do Arco is no-nonsens: simpel ingericht, hard werkende (mannelijke) bediening en een groot deel van de zitplekken bestaat uit drie lange tafels waar je bij aanschuift. Het kan dus zomaar zijn dat je je lunch nuttigt naast luidruchtig discussiërende zakenmannen.

Merendinho do Arco tafels in rstaurant

Het restaurant biedt plaats voor ongeveer 30 personen. Wil je zeker zijn van een plekje, kom dan wat later, tussen 14:30 – 15:00 uur. Dan hebben de meeste locals al gegeten en komen er plekjes vrij. Het is namelijk niet mogelijk om te reserveren.

De Portugese keuken

Het menu is typisch Portugees met gerechten zoals bacalhau com grao (kabeljauw met kikkererwten), carne de porco Alentejana (varkensvlees met venusschelpen), secretos (varkensvlees), pataniscas de bacalhau (pannenkoekjes van kabeljauw) en nog veel meer.

Wij aten de pataniscas de bacalhau e arroz de feijão en de secretos. We hebben ontzettend genoten van het eten. Een goed glas huiswijn erbij en onze lunch was compleet. Met als afsluiter mousse de chocolate en 2 bicas waren we nog geen 32,- euro kwijt. Dat is inclusief het boter, brood en kaas dat vooraf op onze tafel werd gezet.
Merendinha do arco eten
Wil je echt heel traditioneel eten, kom dan op donderdag, want dan serveren ze Cozido à Portuguesa.

Waar vind je Merendinha do Arco

Adres: Rua dos Sapateiros 230, Baixa
Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 08:00 – 20:00 uur | zaterdag van 08:00 – 15:00 | zondag gesloten.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..